Istrčao do kraja!

Svetska smotra najboljih atletičara sveta po drugi put u 2022. otvarila je svoja vrata. Nakon šampionata u dvorani koje je održano u Beogradu marta meseca, novo okupljanje takmičarskog krema „kraljice sportova“, ovaj put na otvorenom, održava se od 15. do 24. jula 2022. u američkom Oregonu.

Čast Srbije u dalekoj Americi braniće naša najbolja atletičarka u istoriji, aktuelna šampionka sveta u skoku udalj u dvorani Ivana Vuleta, kao i mlada Milica Gardašević, takođe u ovoj disciplini. Treći as Srbije koji je izašao na stazu drugog dana prvenstva bio je višetruki državni šampioni rekorder Boško Kijanović u disciplini 400 metara.

Njemu se desio peh na samom startu trke kada mu je startni blok proklizao i prvih nekoliko koraka bilo je teško vratiti se u ritam trke 😲, ali je Boško ipak trku istrčao do kraja 💪🏻.

On je trčao u četvrtoj kvalifikacionoj grupi od 6 i u ukupnom plasmanu zauzeo 35. mesto rezultatom 46.85 s. Nažalost, to nije bilo dovoljno da se nađe u polufinalu planetarnog šampionata.

Ivana i Milica skakaće u kvalifikacijama skoka udalj devetog dana prvenstva (23. jula) od 21 č po našem vremenu. 

Takmičenje možete pratiti na kanalima TV Arena sport, a naše takmičare osiguralo je Sava osiguranje.

Autor: redportal.rs

#Amerika

#Atletičar

#Boško Kijanović