Rafa je turnir u Kanadi osvojio pet puta

Španski teniser Rafael Nadal pretrpeo je poverdu stomačnih mišića tokom svog četvrtfinalnog duela na Vimbldonu 2022. ranije ovog meseca, što ga je primoralo da se povuče iz polufinala i pred meč Niku Kirjosu. Nakon toga, Nadal je izjavio da je odluka o povlačenju bila teška, ali da je morao da je donese kako ne bi pogoršao stanje koje bi moglo da mu utiče čak i na kraj karijere.

Međutim, Španac se veoma brzo oporavio pa će se vratiti na ATP turneju učešćem na Masters 1000 turniru u Montrealu, koji će se igrati između 5. i 14. avgusta, iako su mu doktori predviđali mnogo dužu pauzu.

Rafa ovaj turnir u Kanadi osvojio pet puta - 2005, 2008, 2013, 2018. i 2019. Još jedna titula će mu pomoći da izjednači najbolji rekord svih vremena  koji trenutno drži legendarni Ivan Lendl - šest trofeja u devet finala u Montrealu.

Novak Đoković je u karijeri je četiri puta osvojio Otvoreno prvenstvo Kanade - 2007, 2011, 2012. i 2016. godine.

Iako je naš Nole izjavio da bi voleo da igra u Montrealu i proteklih dana se pominjao kao jedan od potencijalnih učesnika, to se ipak neće desiti.Direktor organizacije turnira Ežan Lepjer, odbacio je mogućnost da srpski teniser nastupi na ovom ATP turniru.

- Situacija je jasna, ili će Kanada da promeni pravila po pitanju vakcinacije ili će on (Đoković) morati da zavrne rukav i primi vakcinu. Međutim, ne smatram ni jedan od ta dva scenarija verovatnim - izjavio je Lapjer za Toronto San.

Autor: Novosti.rs

#Nadal

#tenis