Srpski teniser izjavio da mora da prihvati poraz

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od narednog ponedeljka ustupiće 1. mesto Rusu Danilu Medvedevu nakon poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa i gubitka 2.000 bodova osvojenih prošle godine.

Nakon više od 4 sata borbe pobeda je pripala Kralju šljake koji je nastavio pohod na 22. Grend slemu kojim bi se odvojio od Đokovića i Federera koji imaju po 20 titula sa najprestižnijih turnira.

Novak je nakon poraza čestitao najvećem rivalu:

- Čestitke Nadalu, bio je bolji u važnim momentima. Počeo je stvarno dobro. Nisam počeo tako dobro, imao sam dva brejka zaostatka, ali sam vraćao momentum polako, uspeo sam da osvojim drugi set i pomislim, u redu. Međutim, odigrao je opet dva-tri dobra gema u trećem, bio je u stanju da sve digne na drugi nivo - započeo je Novak.

Srbin je svestan da je mogao da odvede meč u odlučujući set:

- Imao sam svoje šanse, u četvrtom sam servirao za set, imao set lopte... Mogao sam da uđem u peti set i onda bi mogao bilo ko da pobedi. Ali, opet, on je pokazao zašto je veliki šampion načinom na koji je završio meč i time što je ostao mentalno jak. Čestitam njemu i njegovom timu na tome - dodao je Novak.

Osvrnuo se Đoković i na činjenicu da su meč završili u 1 sat posle ponoći:

- Mnogi razmišljaju drugačije o noćnoj sesiji. Ja, iskreno, mislim da mečevi počinju prekasno. Televizija odlučuje o tome. To je svet u kojem živimo. Oni koji prenose mečeve daju novac i oni odlučuju - iskren je bio Novak.

IZVOR: TW / @rolandgarros

Novinari su primetili da se Novak tokom drugog seta smejao i pričao sam sa sobom, pa su ga novinari pitali šta mu je tada prolazilo kroz glavu.

- Ne želite da znate - rekao je prvi reket planete uz smeh.

- Mnogo različitih emocija u ovakvom meču. Imate uspone i padove i u igri, ali i emotivno - priznao je Novak.

Još jednom je iskreno je pričao o tome kako je odigrao.

- Dao sam sve od sebe. Znam da sam mogao i bolje. Ponosan sam na to što sam se borio do poslednjeg poena. Kao što sam rekao, izgubio sam od boljeg igrača danas, nisam koristio šanse i to je to. Borili smo se preko četiri sata i moram da prihvatim ovaj poraz.

Novak je upitan i da prokomentariše Nadalovu povredu stopala, koja se nije primetila na terenu i zbog koje je najavio da će možda igrati poslednji meč na Rolan Garosu u karijeri.

- Nisam video da je imao bilo kakve probleme. Nije me to uopšte iznenadilo. Nije ovo prvi put da, dva dana nakon što zbog povrede ne može da hoda, izađe na teren stoprocentno fizički spreman. To je već uradio mnogo puta tokom svoje karijere, tako da nisam iznenađen - rekao je Đoković posle meča.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#novak djokovic