Da li su organizatori opet pogrešili

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković i Rafael Nadal sastaju se u četvrtfinalu Rolan Garosa, što će biti njihov 59. međusobni duel, međutim umesto da se priča o sjajnom tenisu koji su predstavili do sada - glavna tema je termin meča.

Organizatori su odlučili da duel titana bude i poslednji na glavnom terenu stadiona Filip Šatrije, što znači da sigurno neće početi pre 20.45, ako i počne. Noćni termin nikako ne odgovara Nadalu čiji je trener Karlos Moja već počeo da kuka zbog toga, dok je iz stručnog štaba Novaka Đokovića poručeno da to nije nikakav problem.

Nadal ne voli da igra u večernjem terminu pošto je loptica u tim uslovima sporija i slabije odskače, što ne odgovara njegovoj igri, ali pitanje je da li će se meč na kraju uopšte igrati ovog utorka!?

Jedan teniski navijač na Reditu objavio je interesantnu analizu u kojoj je izrazio sumnju da će Nadal i Đoković uspeti da igraju u predviđenom terminu. Sva četiri meča singla zakazana za danas igraće se na Šatrijeu, a program je predviđem da počne u podne što znači da su moguća pomeranja.

Prvo će na teren dame: Martina Trevisan i Lejla Fernandez sastaju se u prvom meču u 12.05, a malo je verovatno da će drugi četvrtfinalni duel početi u zakazanom terminu od 13.30.

Tada je predviđeno da na Šatrije izađu Koko Gof i Sloun Stivens. Pojedini mečevi u ženskom singlu trajali su i po tri sata na ovogodišnjem Rolan Garosu, a ostaje da vidimo da li će se taj trend nastaviti, posebno jer nema izraženog favoritima u pomenutim duelima.

Po programu, Karlos Alkaraz i Aleksander Zverev trebalo bi da izađu u 15.00, međutim gotovo je sigurno da će taj meč početi nešto kasnije.

Ako se kojim slučajem oduži na pet setova, kao što je već bilo recimo u duelu Alkaraza i Ramosa kada se igralo četiri i po sata, što bi uticalo i na termin meča Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Potencijalno, sve bi moglo da se pomeri i za dva sata, što znači da bi teniski velikani tek oko 22-23 sata na teren?

Bilo bi suludo naterati Đokovića i Nadala da u tako kasnom terminu počinju meč i zato navijači pretpostavljaju da bi susret mogao da se prebaci na dnevni termin u sredu, što bi opet odgovaralo Nadalu.

Postoji i mogućnost da se neki od mečeva pomeri na Lenglen, ali za sada nema takvih najava.

Dobra vest za Rolan Garos je što se danas ne očekuju padavine koje bi pomalo promenile planove, iako na Šatrijeu postoji pokretni krov, ali ostaje da se vidi da li će sve biti onako kako su organizatori zamislili, pre svega zbog toga jer su brodkasteri tražili meč Nadala i Đokovića u večernjem terminu.

Autor: Mondo.rs

#Grand Slam

#Gren Slem

#Nepravda

#Noval Đoković

#Padavine

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#Treneri

#atp

#nadalovi

#nole

#noću

#organizatori

#pariz

#pomeranja

#pomeranje

#sutr

#sutra

#svetski broj 1

#tenis

#tereni

#termini

#večernji termin

#Četvrt finale

#Žaba