Velika rokada u crveno-belom svetu

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić u narednom periodu obavljaće i funkciju prvog čoveka sportskog društva kluba iz Ljutice Bogdana, saznaje Mozzart Sport. On će na toj funkciji zameniti aktuelnog predsednika i jednog od najtrofejnijeg funkcionera košarkaške sekcije u istoriji crveno-belih Nebojšu Čovića, piše Mozzartsport.com.

Posle šest osvojenih titula tokom osam godina u fotelji prvog operativca fudbalskog kluba, zatim duple krune i dobrih rezultata u Evropi, personifikovanih kroz tri proleća i dva plasmana u Ligu šampiona, Terzić je, kako saznajemo, dobio poverenje predstavnika svih sekcija crveno-bele porodice. Iako je sportsko društvo Crvena zvezda iza sebe imalo vrlo dobar period očekuje se napredak u narednom periodu. Pre svega kada je reč o vaterpolo, odbojkaškom, kao i rukometnom klubu.

Pored toga na veliku promenu u Crvenoj zvezdi uticala je i želja Nebojše Čovića da se do daljeg posveti radu u košarkaškom klubu, sa kojim će u narednom periodu imati šansu da osvoji još jednu Regionalnu titulu i domaće prvenstvo. I potvrdi dominaciju na tom polju.

Nije zanemarljiva ni činjenica da brojni sportski velikani širom Evrope posluju po sličnom principu. Odnosno da su najviši funkcioneri fudbalskog kluba, ujedno i predsednici ostalih sekcija. Takav primer imamo u Realu, Barseloni, Bajernu.

I pored toga što u Crvenoj zvezdi uvek nedostaje para (reči Zvezdana Terzića u intervju za Mozzart Sport), fudbaski klub je i dalje finansijski najmoćniji. A dalji rast najpopularnije sekcije sigurno bi uticao da se i ostali klubovi sportskog društva Crvene zvezda osećaju lagodnije.

Nebojša Čović je funkciju predsednika Upravnog odbora SD Crvena zvezda obavljao od jula 2018. godine kada je jednoglasno izabran. Od tog trenutka crveno-beli su dominirali u fudbalu i košarci, povremeno dobre rezultate imali su i vaterpolisti, dok odbojkaši već dugo čekaju na titulu. Isti slučaj je i sa rukometnim klubom koji već dugo preživljava sportsku i organizacionu krizu.

Promena na mestu predsednika Upravnog odbora SD Crvena zvezda trebalo bi da bude obelodanjena u toku utorka.

Autor: Darjan Nedeljković

#covic

#sportsko drustvo

#terzic

#zvezda