Nove najave Evrolige

Evroliga tek što je završena a već se spekuliše ko će biti učesnik naredne. Naravno, reč je o predstavnicima iz Srbije, tačnije iz Beograda, i večito pitanje mogu Crvena zvezda i Partizan zajedno učestvovati u ovom elitnom takmičenju?

Prema izjavama prvog čoveka EvroligeĐordija Bertomeua izvukao se zaključak da je to nemoguće, međutim, iskusni funkcioner je u novoj izjavi oprvgao svoju prethodnu... Naime, u periodu između polufinala i finala Fajnal fora koji se odigravao u Beogradu, Bertomeu je dao intervju za Maxbet radio.

Zadovoljni smo, organizacija je na nivou koju smo i očekivali od Beograda. Svima je omogućeno da ovih dana uživaju u košarci. Dvorana, ambijent, fan zona, dve polufinalne spektakularne utakmice. Vrlo smo zadovoljni odlukom da organizaciju poverimo Beogradu.

Na pitanje da li ikako postoji mogućnost da Beograd ima dva predstavnika u Evroligi, Bertomeu je odgovorio:

Da, teoretska mogućnost postoji. Dve beogradske ekipe su u polufinalu, ako se plasiraju u finale, osvajač će automatski da igra Evroligu. Postoji mogućnost da specijalna pozivnica ode i u Beograd. Nije nemoguće da se dogodi.

Podsetimo se, pred nama su "majstorice" polufinalnih utakmica plej-ofa ABA lige, gde snage odmeravaju Partizan - Budućnost i Crvena zvezda - Cedevita Olimpija, prenose Novosti.rs.

Autor: novosti.rs

#evroliga

#partizan

#zvezda