Igra se SAMO ZA PRESTIŽ!

Kako prenosi portal Mondo, ono o čemu se dugo spekulisalo sada je postalo java! Vimbldon zbog odluke da ne dopusti ruskim i beloruskim takmičarima da nastupe u Old England club ove sezone neće biti igran kao ATP turnir! 

ATP je objavio zvaničnu odluku da ne bude dodeljenih ATP poena za ovaj turnir ove sezone zbog kršenja sportskih merila i merila takmičenja.

Mogućnost da igrači bilo koje nacionalnosti učestvuju na turniru na bazi sportskog takmičenja i bez diskriminacije je ključna je za ATP Tur. Odluka Vimbldona da kazni ruske i beloruske sportiste i suspenduje ih sa takmičenja u Velikoj Britaniji ovog leta potkopava taj princip i integritet našeg sistema rangiranja. Sa velikim žaljenjem saopštavamo da nećemo dodeliti ATP bodove za Vimbldon u 2022. godini.

Podsetimo, prvi teniser koji je javno kritikovao tu odluku Vimbldona bio je Novak Đoković. Nakon njega dugo se čekalo da neko drugi podigne glas, ali polako su se pridruživali i ostali teniseri, da bi i ostali članovi "velike trojke" ali i ostali top teniseri odlučili da se pobune protiv ovakve odluke.

Autor: mondo.rs

#Belorusi

#NATO

#Ukrajina

#atp

#nema poena

#nole

#novak

#prestiž

#rat

#rusi

#rusija

#suspenzije

#vimbldon

#đoković