Večeras se igra meč u Belgiji

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u Belgiji gde će večeras od 18.55 č. igrati utakmicu 4. kola Lige Evrope. Protivnik je Gent, koji je u Beogradu savladan rezultatom 2:1. Tada su strelci za Zvezdu bili Katai i Kanga, igrači koji večeras neće nastupiti.

Neće biti lako fudbalerima Zvezde, jer se Gent nalazi u uzlaznoj formi. Za vikend su pobedili Šarlou u gostima, inače tim koji je izbacio Partizan iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Zvezda će večeras biti slabija i za Milana Rodića, koji je zaražen koronavirusom. Videćemo ko će popuniti levu stranu odbrane, a najrealnije je da to bude Degenek.

Sanogo nije u Belgiji, a razlog je nagomilani broj žutih kartona. Na toj poziciji se večeras očekuje Njegoš Petrović. Ceo vezni red će zavisiti od ovog momka, jer njegovom dobrom defanzivnom partijom bi se olakšao posao Veljku Nikoliću. Može se reći da će Njegoš imati pravi test i da će se videti od čega je satkan momak sa tako slavnim imenom i prezimenom. Večeras mu je idealna šansa da pokaže zašto ga smatraju jednim od najtalentovanijih igrača svoje generacije u Srbiji. Ali i da se vidi da li zreo za kvalitetan evropski fudbal.

Jedan od najboljih igrača Zvezde ove jeseni je Mirko Ivanić, koji će večeras uz Bena i Falčinelija biti najveća pretnja golu Genta. Treba napomenuti da Zvezda može tražiti svoju šansu i iz prekida. Jer u postavi sa Degenekom, Milunovićem, Pankovim i Falčinelijem prekid Zvezde može zadati ozbiljne probleme golmanu Genta.

Kapiten Borjan će večeras biti general Zvezdine igre, čovek od koga će sve kretati. Počev od akcija, do energije i sigurnosti koju uliva svojim igračima. Može se primetiti da je Borjan namestio nogu, i to može biti šansa za brži prenos lopte.

Gentu večeras neće igrati Jaremčuk, momak iz Ukrajine koji je Zvezdi u 1. meču zadavao velike probleme. Ali tu je Ođiđa Ofoe, koji će predstavljati veliku pretnju Zvezdinom golu.

Večeras Zvezda može da obezbedi proleće u Evropi. To bi posle 2 godine u Ligi šampiona bio dobar rezultat. Zvezda ima lepu prednost u odnosu na Liberec i Gent, i prava bi šteta bila da se šansa ne iskoristi.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#crvena zvezda

#fudbal

#gent