Vest odjeknula kao bomba

Crvena zvezda dobija nove vlasnike! Ne, nije 1. april. Odavno je prošao. Nije ni greška, ne daj Bože (zlo)namerna. Već je vest koja će više da privuče pažnju ljubitelja fudbala u Srbiji i okruženju nego što stadion kluba koji je osnovao Žil Rime, "otac" Svetskog kupa po kome je fudblaska Boginja dobila ime, može da primi gledalaca, prenosi Mozzartsport.com.

O čemu se zapravo radi? Patris Hadad, predsednik Red Star, kluba sa oboda Pariza, četvrtog najstarijeg u Francuskoj, čije je ime, prevedeno na srpski, kao u svetu daleko slavnije beogradske Crvena zvezde, ali koji u domaćim granicama ima slavnu prošlost iako od 1975. godine nije video najviši rang francuskog fudbala, nalazi se u završnim pregovorima sa investicionim fondom 777 o preuzimanju 100 odsto akcija zeleno-belih.

Hadad je rekao:

S obzirom na novu strukturu šampionata koja se nazire i sredstva neophodna za nastavak našeg razvojnog projekta, moja je dužnost bila da razmotrim interesovanja za klub spolja. Konačno sam se odlučio da produbim razgovore sa 777. Njihova odlučnost, njihovo razumevanje jedinstvenosti kluba i garancije za obezbeđivanje značajnih resursa učinili su razliku. Kroz razgovore sa njima uveren sam da će Džoš Vander i njegovi saradnici moći iskreno da podržavaju vrednosti kluba.

Investicioni fond sa sedištem u Majamiju, prošle godine je kupio Đenovu, najstariji profesionalni klub u Italiji (koji je platila 150.000.000 evra), nedavno je preuzeo i Standard iz Liježa, vlasnik je Košarkaške lige Velike Britanije i London lajonsa, poseduje i značajan paket akcija u Sevilji, a prošlog meseca je objavio da kupuje i 70 odsto brazilskog giganta Vaska da Gama, pa se mnogi pitaju šta će mu Crvena zvezda, pardon Red Star.

Džoš Vander je objasnio:

Za 777 je pravo zadovoljstvo što će ući u istoriju kao vlasnik Crvene zvezde. Klub ima jedinstven identitet u svetu fudbala i na nama je da pomognemo u izgradnji njegove budućnosti poštujući tradiciju. Posedujemo solidno iskustvo u upravljanju fudbalskim klubovima sa slavnom prošlošću. Radujemo se što ćemo raditi ruku pod ruku sa svim partnerima i simpatizerima kluba kako bismo ovo iskustvo iskoristili za sve one kojima je Crvena zvezda u srcu

Autor: mozzartsport.com

#Red Star

#crvena zvezda

#fudbal

#prodaja