Brzo stigao odgovor na saopštenje Zvezde

Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog dešavanja na meču sa Crvenom zvezdom (103:98) u 21. meču košarkaške Evrolige.

Podsećamo, crveno-beli košarkaši u Kaunasu nisu želeli da sa domaćinom na početku meča drže zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo "STOP WAR". Zbog toga su usledile provokacije domaćih navijača, koji su mahali NATO zastavom, uvredljivo skandirali (F*ck you Serbia) i u jednom momentu čak i fizički nasrnuli na igrače srpskog tima.

Posle svega, Evroliga je pokrenula disciplinski postupak i to zbog provokacija zasnovanih na političkoj i nacionalnoj osnovi na meču.

Crveno-beli su se posle duela sa Žalgirisom oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem su i pozvali Evroligu da reaguje.

- Na našu veliku žalost, naša molba da ne nosimo baner koji nije neutralan nije uslišena (da li pod nečijim pritiscima), a sve nakon toga predstavljalo je politički performans a ne sport, i ozbiljno je narušilo osnovna načela Evrolige i košarke! Zato sada imamo svako moralno i drugo pravo da očekujemo da Evroliga hitno reaguje, pokrene disciplinski postupak i na adekvatan način sankcioniše ovo kršenje osnovnih načela i Bylaws-a Evrolige i da, u skladu sa njim, kazni odgovorne za ispolitizovane i očigledno unapred pripremljene incidentne situacije i maltretiranje naše ekipe, naših navijača i uvrede na račun naše zemlje i našeg kluba u Kaunasu - navodi se, između ostalog, u saopštenju Zvezde.

Autor: telegraf.rs / redportal.rs

#disciplinski