Srbija je na ovom prvenstvu bila veoma uspešna

Mešoviti par vazdušnom puškom Andrea Arsović/Lazar Kovačević je osvojio srebro i Srbiji doneo treću medalju na EP u Hamaru, posle jučerašnjeg zlata Teodore Vukojević (puška) i srebro Zorane Arunović (pištolj).

Andrei Arsović je današnja titula vicešampiona Evrope peto odličje u takmičenjima miks parova na šampionatima Evrope. Pre prvenstva u Hamau imala je 3 zlata i srebro, koje je osvajala zajedno sa Milutinom Stefanovićem. Kovačević se prvi put popeo na pobedničko postolje na seniorskom EP.

Arsovićeva i Kovačević su u kvalifikacijama bili drugi, iza tima Izraela (Tal Engler/Sergej Rihter). Naš drugi par Teodora Vukojević/Milutin Stefanović je zauzeo 20.mesto.

Andrea i Lazar su bili u drugoj grupi prve faze finala, zajedno sa timovima Finske 1, Italije 1 i Norveške 2.

Srpski tandem je dominirao od početka, nizao sjajne hice. Takmičenje u grupi po pravilima traje do 20. serija. Međutim, u ovoj grupi je završeno već posle 15.hica, jer Srbija je već tada obezbedila nedostižnu prednost nad rivalima, „zacementirala“ prvo mesto i plasirala se u meč za zlato. Ostali timovi su vodili izjednačenu borbu za drugo mesto, koje je na kraju pripalo Italiji 1. „Azuri“ su tako stigli do bronze, jer treće mesto dele drugoplasirani miks parovi iz prve faze.

U meču za zlato sastali su se Srbija 1 i Izrael, pobednik prve grupe - dva najbolja para iz kvalifikacija.

Na početku duela za titulu šampiona Evrope, srpski tim nije zadržao zamah iz prve faze. Izraelci su bolje počeli, pogađali „jake desetke“ i poveli sa 8:2. Arsovićeva i Kovačević su uspeli da se vrate u borbu za titulu, smanjili su zaostatak (8:10). U nastavku meča srpski tandem je gađao dosta dobro, ali Izraelci su bili vrlo precizni i došli do zlata pobedom 17:11.

Autor: Telegraf.rs

#Finale

#ep

#streljaštvo