Novi evropski ispit

Košarkaši Partizana večeras od 18.45 časova gostuju ekipi Slaska u Poljskoj.

U 1. međusobnom duelu crno-beli su na domaćem terenu bili bolji rezultatom 75:73, a pred večerašnji evropski ispit trener crno-belih Željko Obradović izjavio je:

- Ćinjenica da smo igrali težak meč u Beogradu iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici. Da shvatimo da u oba takmičenja u koja igramo nema slabog protivnika bez obzira na plasman i stanje na tabeli. Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbanu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije kao priprema utakmice. Sve ostalo manje-više znamo i treba da igramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobedimo tu utakmicu - poručio je Obradović. 

Alen Smailagić je pred večerašnje gostovanje izjavio:

- Moje mišljenje je da ne treba da se opuštamo. Imali smo par vezanih utakmica gde smo dobro odigrali, ali mi smo mlada ekipa i nadam se da se nećemo opustiti. Nadam se da će iskustvo našeg trenera vratiti na mesto ako dozvolimo da se opustimo. Mi smo mnogo bolja ekipa nego što smo bili u prvom meču i da ćemo doći do pobede koja nam treba da polako dižemo formu na šest utakmica pre kraja ligaškog dela u oba takmičenja - istakao je Smailagić. 

Autor: redportal.rs

#evrokup

#partizan

#slask