Srpkinje odlično počele, ali je Švedska iskoristila prednost domaćeg terena

Rukometašice Srbije izgubile su u Istadu od domaće Švedske 33:25 meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srpski tim se držao u prvom poluvremenu, u nastavku Švedska stigla do ubedljivog trijumfa. Naredni meč Srbija igra 20. aprila protiv Turske.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da ponovi uspeh od pre tri dana kada je u Zrenjaninu savladala Švedsku, protivnice se u Istadu revanširale - 33:25.

Dosta lošija odbrana, veliki broj grešaka, ali i veoma razigrana selekcija Švedske glavni su razlozi poraza Srbije.

Izabranice Uroša Bregara odigrale su odlično prvih 20 minuta, imale minimalnu prednost, ali Švedska već do poluvremena stiče tri gola prednosti (17:14).

Već na startu nastavka Jamine Roberts je pokrenula svoj tim, na čijem golu je odlična bila Džesika Rajde, pa je prednost Šveđanki rasla iz minuta u minut.

Ipak, nisu srpske rukometašice dozvolile debakl, već su uspele do kraja meča da zadrže minus od osam golova za konačnih 33:25.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Jelena Agbaba sa 4 pogotka.

Srbija je doživela drugi poraz u kvalifikacijama, ali je zadržala drugo mesto na tabeli Grupe 6. Švedska je prva sa skorom 3-1, Srbija ima 2-2, Turska i Island po 1-2.

Naredni meč srpske rukometašice igraju 20. aprila, kada će gostovati u Turskoj.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Srbija

#rukometašice

#švedska