Evo kako crno-beli mogu da se domognu Evrokupa

Košarkaši Partizana trenutno su na 2. mestu grupne faze Evrokupa.

Oni u dosadašnjem takmičenju imaju ostvarenih 9 pobeda i 4 poraza, a bolji od njih su ekipa Huventuda sa 11 pobeda i 2 poraza.

Do Evrolige mogu doći timovi koji se plasiraju u finale Evrokupa ili pobednik ABA lige u slučaju naših klubova.

Cilj Željka Obradovića jeste da vrati Partizan u Evrokup, a sada je objavljen i datum finala.

Finale Evrokupa je na programu 11. maja, domaćin će biti ekipa koja bude imala bolji skor. Bilo je spekulacija da bi taj meč mogao da se igra tokom fajnal-fora u Beogradu, ali se od te ideje odustalo.

IZVOR: TW / @Aralos10

Gledajući tabelu u ovom trenutku, to bi bio Huventud (11-2), ali ni Partizan (9-4) nije bez šansi. Mogu tu prednost da obezbede ako u preostalih pet ligaških utakmica preskoče španski klub, doduše tu je tim iz Badalone u velikoj prednosti zbog boljeg međusobnog skora, piše Mondo.

Drugi način da Partizan dođe do te prednosti jeste da španski tim ispadne pre finala, a da crno-beli dođu do borbe za trofej i da imaju bolji skor od tog rivala. Dosta je upitnika, ali se bar znaju informacije oko doigravanja.

Ligaški deo se završava 6. aprila.

Dueli osmine finala se igraju 19. i 20. april, četvrtfinala su 26. i 27. aprila, a polufinala 3. i 4. maja. Ono što je novost jeste da se u eliminacionoj fazi igra samo jedan meč.

Autor: redportal.rs

#Finale

#evrokup

#evroliga

#huventud

#partizan