U konkurenciji su bili igrači iz 72 tima, ali se znalo kome će otići nagrada.

Ono što smo svi znali, sada je i zvanično, Aleksandar Mitrović je najbolji fudbaler u Engleskoj fudbalskoj ligi! Na godišnjoj dodeli nagrada EFL-a, organizacije koja pod svojom kontrolom ima Čempionšip, Ligu jedan i Ligu dva korpulentni.

Brojke govore za sebe, postigao je 34 gola u 31 meču u Čempionšipu ove sezone, a na izboru za najboljeg igrača pobedio je saigrače Harija Vilsona i Neskensa Kebana, kao i dvojac Kvins Park Rendžersa Krisa Voloka i Ilijasa Čera.

- Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Ovo je zaista lepo i velika je čast za mene, posebno kada se zna koliko talentovanih igrača igra u našoj ligi. Ova nagrada je specijalna, jeste individualna, ali ja to ne bih uspeo bez mojih saigrača i svih u klubu koji rade naporno kako bi saigrači i ja igrali dobro - rekao je na ceremoniji dodele nagrada skromni Mitrović.

Najbolji napadač koga je reprezentacija Srbije imala je ove sezone oborio rekord Ajvana Tonija po broju golova datih u jednoj sezoni Čempionšipa, a ima još 13 kola da odigra u aktuelnom šampionatu.

Sa neverovatna 34 gola i uz to dodatih 7 asistencija drži Fulam na prvom mestu Čempionšipa, a na svemu mu se ovom prilikom zahvalio i prvi čovek kluba Toni Kan.

- Oduševljen sam što je Mitro dobio nagradu za najboljeg igrača Engleske fudbalske lige ove godine. To je prestižna nagrada, a ja verujem da ju je on itekako zaslužio.Već se upisao u istoriju ove sezone, a tek ima mnogo mečeva da odigra. Njegova dostignuća su došla velikim radom i posvećenošću ovom klubu i mi smo mu jako zahvalni na tome. Svaka čast Mitro, napred Fulam - rekao je Kan.

Autor: Pink.rs

#Engleska

#Fulam

#aleksandar mitrovic