Beograd dobio ozbiljnu konkurenciju

Beograd je poslao kandidaturu da preuzme organizaciju fajnalfora Evrolige, ako zbog strogih kovid mera Berlin odustane od domaćinstva. Ali, svoju šansu u toj priči će tražiti i LJubljana, koja je već kontaktirala Evroligu po ovom pitanju i zvanično se kandidovao, piše Sportski žurnal.

Otkrio je to Zoran Janković, gradonačelnik glavnog grada Slovenije koji je u razgovoru sa portal „Sportklub.si“ potvrdio i da je za ovu ideju već dobio podršku ministra privrede, a da je ona potekla od čelnika Cedevite Olimpije:

- Obavestili smo Evroligu da finalni turnir može da prati 12 hiljada gledalaca, a oni nas da odluka još uvek nije doneta. Međutim, jasno je da su u slučaju povlačenja Berlina, kandidati samo Beograd i LJubljana.

Janković je takođe istakao da je organizacija završnog turnira u LJubljani, daleko od nove.

- O tome smo pričali i pre izgradnje Stožica. U proleće 2010. godine Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige posetio je gradilište. Doveo ga je Radovan Lorbek. On je tada rekao: Odaberite godinu u kojoj ćete biti domaćin završnog turnira. Rekao sam mu da sam veoma srećan, ali da bi voleo i da vidim svoju Olimpiju na njemu.

Na kraju, gradonačelnik LJubljane je dodao da mu se sviđa novi projekat Cedevite Olimpije i potezi koje klub i njegov prijatelj Emil Tedeski povlače.

Kao što je poznato, fajnalfor Evrolige održaće se od 27. do 29. maja.

Autor: zurnal.rs

#beograd

#evroliga

#ljubljana