Crveno-beli će na klupi imati selektora Srbije

Selektor reprezentacije Srbije i jedan od najtrofejnijih vaterpolo stručnjaka na svetu Dejan Savić uskoro će postati trener Crvene zvezde. Pravu vaterpolo bombu otkrio je dnevni list Danas pozivajući se na izvore bliske Dejana Saviću i klubu sa Dorćola.

Prema istom izvoru saradnja bi trebalo da bude ozvaničena u ponedeljak, kada bi Dejan Savić i zvanično trebalo da se vrati u klub sa kojim je pokorio Evropu leta 2013. godine.

Uprava Crvene zvezde ekspresno je reagovala posle odlaska crnogorskog stručnjaka hrvatskih korena Mirka Vičevića. On je napustio Beograd posle žestokog protivljenja dela navijača crveno-belih, koji su iskazali nezadovoljstvo angažovanjem politički aktivnog čoveka.

Uspeli su čelnici Crvene zvezde da ubede Dejana Savića da se vrati u klub i tako najave visoke ambicije u ovoj sezoni. I pored toga što će u domaćem i regionalnom takmičenju Novi Beograd biti prvi favorit.

- Mnogo drugih nacionalnih saveza i evropskih velikana ga je htelo na klupama svojih timova poslednjih godina, ali je Dejan Savić posle dugog otklona od svakodnevnih obaveza pored bazena prihvatio poziv sa stare adrese i pristao da vodi pretposlednjeg na tabeli B grupe Lige šampiona, četvrtoplasirani sastav domaće Superlige i učesnika Premijer regionalne lige. Odnosno učini sve što je u svojoj moći da vrati nešto od rezultatskog sjaja bivšeg kontinentalnog vladara i prenese deo svog ogromnog znanja i iskustva na sastav kojem je pre Vičevića, ove sezone, šefovao i Aleksandar Filipović - piše Danas.

Autor: danas.rs / redportal.rs

#crvena zvezda

#dejan savić

#vaterpolo