Sve se svodi na ova 2 turnira 👇

Nakon što je izašla najnovija ATP lista, postalo je jasnije kako će se u narednih nekoliko nedelja odvijati borba za vrh. 👆

Trenutno, Novak Đoković ima 10. 875 bodova, dok je Medvedev na 9.635, ali će ta razlika biti još manja. 🧐

Zbog činjenice da se Australijan open prošle godine igrao kasnije, bodovi iz Melburna još nisu skinuti. To znači da bi razlika već 21. februara mogla biti znatno manja, a svega nedelju dana nakon toga Rus bi mogao da postane prvi reket sveta.

O tome da li će Đoković ostati broj jedan i na krajnjoj februarskoj listi odlučiće rezultat srpskog tenisera u Dubaiju, odnosno nastup Danila Medvedeva u Akapulku. Novak učestvuje na turniru u Dubaiju na kome brani 500 poena koje je ostvario nakon trijumfa 2020. godine, a Medvedev će nastupati u Akapulku, gde ne brani poene, piše Blic.

Kada se u obzir uzme da će Đoković pred te turnire imati 440 bodova više, računica je i više nego jasna, ukoliko Medvedev ne osvoji turnir u Akapulku srpski teniser će ostati na prvom mestu. Ukoliko se, pak, Medvedev okiti titulom u Meksiku, aktuelnom prvom reketu sveta ne bi pomogla ni titula u Dubaiju.

MOGUĆI SCENARIJI U KOJIMA DANIL MEDVEDEV PREUZIMA PRVO MESTO 👇🧐

- Ako osvoji titulu u Akapulku - Ako stigne do finala Akapulka, a Đoković ne osvoji Dubai - Ako stigne do polufinala Akapulka, a Đoković ne igra finale Dubaija - Ako stigne do četvrtfinala Akapulka, a Đoković ne igra polufinale Dubaija - Ako stigne do drugog kola Akapulka, a Đoković ne igra polufinale Dubaija - Ako ispadne u prvom kolu, a Đoković ne igra četvrtfinale Dubaija

Autor: S. P.

#Novak Đoković

#atp

#danil medvedev