Španski teniser osvojio je rekordnu 21. Grend slem titulu

Australijan open dobio je novog vladara turnira španskog tenisera Rafaela Nadala koji je osvojio rekordnu 21. Grend slem titulu pobedom u finalu protiv Rusa Danila Medvedeva.

Nadal se tako izdvojio od Đokovića i Federera koji su ostali na 20 titula sa najprestižnijih turnira, a podsetimo devetostrukom osvajaču turnira u Melburnu Novako Đokoviću onemogućena je odbrana trofeja.

Uprkos svetskom i najvećem sportskom skandalu i deportaciji Srbina, Novak se oglasio na svom Instagram profilu i čestitao svom rivalu:

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

IZVOR: IG / @djokernole

- Na ovogodišnjem Australijan openu je odigrano nekoliko izvanrednih mečeva, a i finale je bilo izuzetno. Čestitam Ešli Barti na neverovatnom nastupu pred svojom publikom, kao i Daniel Kolins na neverovatnom turniru. Čestitam i Rafaelu Nadalu na osvajanju 21. grend slema. Neverovatno dostignuće. Imao je impresivnu borbenost koja je preovladavala i drugi put. Čestitam i Medvedevu koji je dao sve od sebe i igrao sa strašću i odlučnošću koju sam i očekivao od njega - poručio je Novak Đoković 

Rafa je upitan da prokomentariše Novakovu čestitku, na šta je Španac pozitivno iznenadio odgovorom:

- Uvek smo poštovali jedni druge, mislim da razumemo rivalstvo na pozitivan način. Da, dobio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam mogao svima da odgovorim još. Ali, osećam se ponosnim zbog toga kako smo se ponašali tokom našeg rivalstva tokom čitave naše karijere. Na kraju krajeva, to je samo igra. Uspeli smo da ostvarimo više nego što smo sanjali kada smo bili deca. Na kraju, nije bitno da li imate jedan slem više u odnosu na druge, ili ako neko završi sa 23, a neko sa 21. Mislim da smo uradili mnogo bitnih stvari za naš sport, ostvarili smo san i uživamo. Srećan sam da sam deo ove ere koja je specijalna za naš sport - rekao je Nadal.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#australijan open

#novak djokovic