Tadić: Vlahović je veći talenat od Halanda

Baš kao što je selektor Dragan Stojković u najavi duela sa Portugalijom na odgovor o "eventualnom" plasmanu na Svetsko prvenstvo odgovorio otresito i samouvereno sa onim sad već čuvenim: "Kakav, bre, eventualni", isto tako je rezonovao i kapiten "orlova" i Piksijeva produžena ruka na terenu. Dušan Tadić je u razgovoru za sajt FSS, između ostalog, pričao o "eventualnom" prolasku grupne faze na Mundijalu u Kataru krajem ove godine (od 21. novembra do 18. decembra), pišu Novosti.rs.

Kako, bre, eventualno (smeh), nema eventualno, moramo. Da li možemo da ponovimo uspeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prođemo grupu, a onda idemo dalje. Imamo velike planove, možemo da igramo sa svima. Hoćemo svakoga da pobedimo i pokažemo da smo veoma dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, verujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono. Uvek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vreme, ovo je neka druga Srbija.

Dotakao se vođa Ajaksa i srpske reprezentacije povezanosti koju ima sa Aleksandrom Mitrovićem, najboljim golgeterom u istoriji fudbalske A selekcije. Čini se nekada da su njih dvojica kao jedna duša u dva tela. Zajedno su ispostavili skoro pola golgeterskog ceha "orlova" u prošlogodišnjim kvalifikacijama, a nema prepreka da u istom ritmu ne nastave i u Kataru, gde će obojica po drugi put biti deo najvećeg fudbalskog okupljanja:

Imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo.

Mitrović je samo deo golgeterskog blaga koje Srbija ima. Tu je i mladi i talentovani Dušan Vlahović, koji je u drugoj polovini 2021. zaludeo čitavu Evropu njuhom za pogotke. Zato i ne čude poređenja sa Erlingom Halandom, norveškim supertalentom, kojeg kao i Vlahovića želi ceo fudbalski kontinent. Međutim, ako pitate Dušana Tadića, on nema dilemu kojeg bi pre odabrao:

Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i ima taj duži korak, ali obojica su gladna golova. Meni je, naravno, draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta.

Autor: Đorđe Samoilović

#Srbija

#dusan

#kapiten

#reprezentacija

#tadic