Uvek će imati našu podršku

U sportu postoje osnovna načela pravičnosti, jednakosti, fer-pleja, a u slučaju Novaka Đokovića ništa od toga nije ispoštovano, kaže ministar za Pink.

- Mislim da ne postoji osoba u Srbiji, a i globalno, kojoj je Novak Đoković idol, a koja nije razočarana odlukama australijskih vlasti i suda - izjavio je večeras ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- Osećaj nemoći budi bes, i ta nemoć najviše boli. Sve što se u Australiji dešavalo od samog starta i tokom ovih 11-12 dana, apsurdno je. U sportu postoje osnovna načela pravičnosti, jednakosti, fer-pleja, a u slučaju Novaka Đokovića ništa od toga nije ispoštovano – kaže Udovičić za Nacionalni dnevnik.

Foto: Pink.rs

Podseća da za organizaciju velikih međunarodnih sportskih događaja mora da postoji konstantna komunikacija između države, organizatora i međunarodne sportske organizacije. Sva pravila moraju da se slede i poštuju.

- U tom smislu, nije mi jasno šta se dogodilo, jer Novak nije izleteo iz aviona i sleteo na teren u Australiju. Novak je dobio poziv, popunio neophodne formulare, ispunio određene procedure, otišao redovno i, kada je sleteo, sada iz ove perspektive možemo reći da nije bilo ni dobre namere ni sluha da se najboljem teniseru i sportisti sveta dozvoli da učestvuje na turniru – kaže Udovičić.

Autor: Pink.rs

#Novak Đoković

#Vanja Udovičić