Pred Novakom i prospekt moguće zabrane ulaska u Australiju na čak TRI GODINE...

Svetski broj jedan Novak Đoković neće petak provesti u pritvoru, ali će u sutra ujutru morati da se sastane sa australijskom imigracionom službom u Melburnu.

Đokoviću je ponovo ukinuta viza nakon lične intervencije ministra Aleksa Houka. Kako je on naveo, na takav potez se odlučio da bi tzv. "zaštitio javni interes Australijanaca".

Ovo je drugi puta da je Đokoviću ukunuta viza nakon što je doputovao u Melburn porošle nedelje sa zvaničnom dozvolom za izuzeće da bi branio svoju titulu na Australijan Open.

Prvu poništenje vize je odbio sudija Federalnog suda iz razloga nerazumnog tretmana ukazanog prema Šokoviću od strane zvaničnika na granici.

Sada Novak i njegovi advokati moraju da spreme novu odbranu i to brzo, da bi se izborili sa odlukom ministra Houka.

Prvo pitanje koje se odmah postavilo je da li će devetostruki osvajač Australian open morati u pritvor, međutim prema svim informacijama do toga neće doći jer već sutra ujutru mora pred zvaničnike imigracione policije na intervju.

Van toga, dalja sudbina najboljeg tenisera sveta ostaje neizvesna. Mnogi ističu tajming ministra Houka i donešenja njegove odluke, koji ostavlja vrlo malo vremena Đokoviću i njegovom timu da se spreme.

U međuvremenu i australijski premijer Skot Morison je podržao odluku ministra Houka da ponovo ukine vizu Novaku, ističući da je to učinjeno da bi se "sačuvale žrtve" koje je Australija podnela tokom pandemije...

Tehnički, Novak se suočava i sa mogućom automatskom zabranom ulaska u Australiju na čak TRI GODINE.

pročitajte još

Golfom ubio ovce

Autor: redportal.rs

#Deportacija

#Novak Đoković

#Suđenje

#Viza

#australian open

#australija

#najbolji teniser svih vremena

#nole

#pritvor

#saslušanje

#svetski teniser broj 1

#ukidanje

#zabrana