#VoteTadi glavni simbol u Holandiji

Navijača Ajaksa podržali su Dušana Tadića i pozvali sve fanove srpskog fudbalera da glasaju za njega u trci za FIFA tim godine.

Godina za nama bila je fenomenalna za kompletan srpski fudbal, a posebno sjajan u 2021. bio je kapiten reprezentacije i Ajaksa Dušan Tadić. Ofanzivac naše reprezentacije vodio je Kopljanike do neverovatnih uspeha, a navijači pokušavaju da mu se oduže. 

Tadić je godinu završio sa 37 asistencija i tako izjednačio rekord Lionela Mesija iz 2011. godine. Iako se prijateljske utakmice ne računaju zvanično, srpski vezista je i prestigao Argentinca budući da je tokom pripremnog perioda takođe delio asistencije "kao na tacni". 

Ipak, nisu samo brojke impresivne kada je Tadić u pitanju, a sjajna godina koju je imao kapiten Ajaksa dovoljna je za kandidaturu za FIFA tim godine. Iz tog razloga navijači Ajaksa pozvali su sve da glasaju za Tadića. 

IZVOR: TW / TheEuropeanLad

Svake godine proizvođač FIFA video igrice objavljuje kandidate za "tim godine", a odluku o tome igračima koji će se naći među 11 najboljih doneće navijači. Fudbaleri koji se nađu u timu godine dobiće i pojačanu kartu u igrici.

Mnogi navijači Ajaksa izašli su na ulice kako bi podržali Tadića. Pojavile su se i brojne fotografije i transparenti sa natpisom "VoteTadi" (Glasajte za Tadića). Jedan od navijača istetovirao je lik srpskog veziste na nozi. 

Autor: redportal.rs

#Ajaks

#dušan tadić

#glasanje

#tim godine