Novaku odbili vizu, skandal za skandalom trese Australiju

Posle višemesečnih nagađanja da li će učestvovati na Australijan openu, Novak Đoković je otputovao u Melburn zahvaljujući odobrenom medicinskom izuzeću da kao nevakcinisan sportista bude ravnopravan učesnik 1. Grend slem turnira u sezoni.

Čim je sleteo u Melburn, sačekala ga je neprijatnost i odbijanje vize zbog koje i dalje sedi u avionu i čeka odobrenje Vlade i nadležnih kako bi zvanično ušao u zemlju.

Sve neprijatnosti koje su zadesile najboljeg tenisera sveta zakuvava Ministarka sporta države Viktorija Džala Pulford koja čini sve da Novaka pošalje nazad u Srbiju!

Da skandal bude još veći Ministarka je otvoreno izjavila da se nada pobedi španskog tenisera Rafaela Nadala na ovogodišnjem takmičenju čime bi Španac postao 1. teniser u istoriji belog sporta sa rekordnom 21. titulom sa najprestižnijih turnira!

Pulford je naglasila da je pitanje medicinskog izuzeća pitanje za medicinski deo, a viza za vladu Australije, kao i da oni neće odobriti vizu Novaku Đokoviću za boravak na Petom kontinentu.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#melburn

#novak djokovic