Političke igre u Australiji

Čija je odluka da Novak Đoković dobije dozvolu za ulazak u Australiju? Nije njegova, ali se u Australiji ponašaju kao da je tako.

Kako prenosi portal Mondo, srpski teniser Novak Đoković učestvovaće na ovogodišnjem Australian openu pošto je dobio medicinsko izuzeće, odnosno dve nezavisne komisije utvrdile su da postoji razlog zbog kog može i nevakcinisan da uđe u zemlju.

Uprkos tome što je Đoković prošao rigoroznu kontrolu, i što je u zvaničnom saopštenju objašnjeno da nije imao nikakav specijalan tretman, podigla se velika bura u javnosti koja i dalje sumnja u srpskog asa i način na koji ulazi u Melburn. To se odmah videlo po komentarima na društvenim mrežama, a sada je još dodatno podignuto na viši nivo.

Pravi haos je nastao kada je i politika umešala svoje ruke. Tako je ministar unutrašnjih poslova saopštio da bi vlada Australije i dalje mogla da poništi odluku o medicinskom izuzeću i da na taj način zabrani Novaku Đokoviću ulazak u zemlju, što bi u ovom trenutku zaista bio presedan i velika bruka za zemlju jer je Novak ispoštovao sve ranije utvrđene propise: Kako se navodi u saopštenju:

Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da učestvuje na Australijan openu, zapravo je Vlada Australije ta koja odlučuje na granici. Od 15. decembra samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju bez medicinskog izuzeća. Ako osoba nije vakcinisana, mora da poseduje validan dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani. Granična policija će nastaviti da prati da li se mere poštuju. Niko ko dolazi na Australijan open neće imati specijalan tretman.

Autor: mondo.rs

#Bruka

#Hajka

#Novak Đoković

#Put

#Sidnej

#Vakcina

#australian open

#australija

#mup

#takmičenje

#zabrana