Srbin će se boriti za rekordnu 21. Grend slem titulu

Posle višemesečnih nagađanja da li će najbolji teniser sveta Novak Đoković otputovati u Melburn da brani titulu na Australijan openu i napadne 21. Grend slem trofej, konačno je danas stigla potvrda od srpskog tenisera da je spreman za put u Australiju.

S obzirom na rigorozna pravila da u državu Viktorija mogu uči samo vakcinisani, Nole je uspeo da dobije zeleno svetlo od organizatora koji su mu odobrili medicinsko izuzeće i mogućnost da se bori za novu titulu iako nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Naime je Đoković je pomenuto medicinsko izuzeće da sme da igra nevakcinisan dobio zahvaljujući celijakliji, koja mu umalo nije uništila karijeru.

Reč je o bolesti u kojoj je telo intolerantno na gluten, koji se nalazi u brašnu i proizvodima u kojima se ono koristi, a što je Novak, srećom, na vreme otkrio, promenio ishranu i postao najbolji teniser današnjice, a verovatno i svih vremena, saznaje Srpski telegraf.

Novak je uspeo da dokaže da mu problem sa celijaklijom može izazvati ozbiljne komplikacije ukoliko bude vakcinisan bilo kojim cepivom protiv KOVID-19. Te tvrdnje je čak potkrepio potvrdom naučnika s Kembridža u kojoj stoji da bi vakcina mogla da mu šteti.

Zato medicinskim stručnjacima u državi Viktorija, u kojoj je Melburn i u koju je ulazak zabranjen bez potpune imunizacije ili izuzeća, nije preostalo ništa drugo nego da mu dozvole nastup na prvom grend slemu u 2022. i pohod na desetu titulu i rekordan 21. Grend slem.

Autor: srpskitelegraf.rs / redportal.rs

#Vakcina

#australijan open

#novak djokovic