Ceo svet je čekao ovu vest 🌏

Najbolji teniser sveta i devetostruki osvajač Australijan opena Novak Đoković potvrdio je učešće na ovogodišnjem 1. Grend slem turniru u Melburnu! 🤩🤩🤩

Kako je naveo u Instagram objavi, dobio je medicinsko izuzeće i danas kreće na put u Australiju na odbranu titule osvojene prethodne godine i pohod na rekordnu 21. Grend slem titulu kojom bi ispisao nove stranice belog sporta. 🥎

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

IZVOR: IG / @djokernole

Ovim povodom oglasio se Australijan open i objasnio na koji način je srpski teniser nakon višemesečnih nagađanja dobio zeleno svetlo za dolazak u državu Viktorija koja nalaže obaveznu vakcinaciju pri ulasku u zemlju.

- Novak Đoković je tražio medicinsko izuzeće koje je odobreno posle rigoroznog procesa. Odobrila su ga 2 odvojena nezavisna panela medicinskih eksperata - navodi se na početku saopštenja.

Objašnjava se dalje da je jedan panel sastavljen od stručnjaka iz oblasti medicine na osnovu predloga ministarstva zdravlja države Viktorije i u kome su lekar opšte prakse, imunolog i epidemiolog. Kada je kod njih dobio odobrenje, onda je morao i na drugu komisiju, sastavljenu od stručnjaka koje je birala Vlada.

Sve je učinjeno anonimno, odnosno medicinski radnici nisu imali predznanje da odlučuju o Novaku Đokoviću, a sve kako ne bi došlo do odluke donete na osnovu subjektivnosti.

- Pošteni i nezavisni protokoli su oformljeni kako bi se odlučivalo o medicinskim izuzećima koje će nam doneti bezbezdan Australijan open u kome ćemo svi uživati. Odluke su dakle doneli nezavisni medicinski eksperti - navodi se u saopštenju koje bi trebalo da umiri one koji su nezadovoljni odlukom.

Australijan open je na programu od 17. do 30. januara i Nole ima priliku da odbrani trofej, osvoji jubilarni 10. Grend slem na ovom turniru i postane jedini teniser u istoriji belog sporta koji je osvojio rekordnu 21. Grend slem titulu sa najprestižnijih turnira. 🍀

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#australijan open

#melburn

#novak djokovic