Iskreni Novak

Novak Đoković je ove godine pomerio granice svetskog tenisa. Stigao je srpski as do 20. Grend slem trofeja i tako se izjednačio sa Federerom i Nadalom u toj kategoriji, ali je i pretekao Federera po broju nedelja na čelu ATP liste i tako se zlatnim slovima upisao u anale svetskog sporta.

Ostaje žal za Olimpijskim igrama i finalu US Opena kada je Nole propustio priliku da osvoji sva 4 najveća trofeja u jednoj godini. Ostaće upamćena slika iz SAD kada je na iznenađenje mnogih pa i samog Novaka publika počela da navija za njega. A taj trenutak ga je i rasplakao. Nole je sada otvoreno govorio o tome:

Bio je tu i element energije. Uobičajeno, kad izađem na teren u velikim mečevima, nisam baš favorit u srcima navijača. I pripremio sam se za takvu vrstu atmosfer. A onda, skoro ceo stadion je uz mene! Osetio sam to čim sam izašao na teren. Nisam to očekivao i bio sam uhvaćen spuštenog garda.

A potom nastavio:

Plakao sam (usred meča) prvo zbog te neverovatne podrške. Bile su to suze radosnice. Zbog sve te ljubavi. Onda su se te suze radosnice pretvorile u suze tuge. Nisam se naravno predavao, ali sam osećao da ću se vrlo, vrlo teško vratiti u situaciju da pobedim.

A onda je Nole rekao da mu je žao što ranije nije zaplakao:

Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije. To oslobađanje je stiglo prekasno. Posle toga sam mu uzeo servis, osvojio naredni gem, ne kažem da bih pobedio da sam ranije zaplakao, ali ko zna? Ali hej, zaista verujem da se u životu sve dešava sa razlogom. Kao da Bog ili univerzum ili šta god odlučuju šta će da se desi tog dana.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#US Open

#djokovic

#nole

#novak