Veliko pojačanje

Crvena zvezda je ove jesenji ostvarila najveći uspeh na evropskoj sceni od Barija direktnim plasmanom u 1/8 finala Lige Evrope. Tim koji predvodi Dejan Stanković igrao je odlično u drugom po jačini evropskom takmičenju, ali je na domaćoj sceni u zaostatku za crno-belima.

Da bi se ostvario cilj koji je osvajanje titule uprava kluba radi na pojačanjima koja bi osvežila ekipu pa je tako u redove crveno-belih došao Ohi. Ali dolasci se tek očekuju a urgentno je na poziciji desnog beka. Zato crveno-beli moraju da nađu kvalitetnog igrača koji će moći da odgovori na sve izazove. A deluje da se potraga približava kraju.

Crvena zvezda dodaje gas kada je u pitanju angažovanje inostranog desnog beka, a kako saznaje Mozzart Sport, sportski sektor srpskog šampiona ima novo prioritetno rešenje na ovoj poziciji. U pitanju je desni bek Valensije, Kristijano Pičini (29), koji se u potpunosti uklapa u profil igrača za kojim se traga na stadionu Rajko Mitić.

Pičini je u jednom trenutku bio prilično interesantan na fudbalskom tržištu, što potvrđuje i činjenica da ga je Valensija u julu 2018. godine dovela iz Sportinga za obeštećenje od 8.000.000 evra. Na Mestalji je u prvoj sezoni zabeležio čak 37 nastupa, uglavnom kao starter, ali je u avgustu 2019. godine doživeo tešku povredu kolena, koja ga je potpuno izbacila iz ritma. Usledio je operativni zahtev, pauzirao je do kraja godine, a potom u maju 2020. godine imao još jednu oparaciju na kolenu. U septembru prošle godine je pozajmljen Atalanti, gde je i dalje osećao posledice povrede, pa ga je Valensija vratila u januaru. U finišu prošle sezone zabeležio tri nastupa.

Stručni štab crveno-belih je nedavno radio analizu, koja je dala jasan rezultat da preko polovine akcija Crvene zvezde ide preko leve strane, gde dejstvuje Milan Rodić, a ispred njega se dopunjuju Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, pa žele da naprave balans na suprotnoj strani. Kristijano Pičini važi za prilično ofanzivnog beka, što jasno potvrđuje i prošlosezonski potez Atalante, za koju se zna da dovodi samo bočne igrače koji mogu da igraju kvalitetno u oba pravca.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#crvena zvezda

#desni bek

#pojacanje