Ko će se boriti za trofej saznaćemo večeras

Vaterpolo klubovi Novi Beograd, Crvena zvezda, Partizan i Radnički iz Kragujevca večeras se bore za finale Kupa Srbije koje će se odigrati već sutra. Trofej brani Crvena zvezda a ove sezone favorit za osvajanje trofeja je Novi Beograd.

Četiri najkvalitetnija tima u zemlji danas kreću po prvi ovosezonski trofej - Kup Srbije. Na bazenu Milan Gale Muškatirović u polufinalnim duelima snage će odmeriti Novi Beograd i Partizan (17 č.) i Radnički i Crvena zvezda (19 č.), a izabranici Vladimira Vujasinovića i Uroša Stevanovića su do završnog turnira po dva puta nadigrali rivale koji im stoje na putu do velikog finala (utorak, 19.00).

Tradicionalno se Fajnal-forom Kupa Srbije završava kalendarska godina, a sistem je takav da pruža šansu i autsajderima. Kada se igra za trofej na jednu utakmicu, nema pravila. Favorite često pojede pritisak, što su ove godine demonstrirali hrvatski, crnogorski i mađarski klubovi u Kupu. Zbog pobeda u šampionatu Srbije i Jadranskoj ligi, Novi Beograd i kragujevački Radnički “viđeni su” u finalu.

Ipak, Kup takmičenje zna da donese velika iznenađenja. A jedno je sigurno, gledaćemo baš kvalitetan vaterpolo.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#crvena zvezda

#kup srbije

#novi beograd

#partizan

#radnicki

#vaterpolo