Kalinić promašio 2 bacanja za pobedu, Vasa Misić presudio bivšem klubu

Neverovatna završnica viđena je večeras u dvorani Sinan Erdem u Istanbulu, u kojoj je Crvena zvezda poražena od domaćina Anadolu Efesa rezultatom 84:83.

Prvak Evrope je bolje otvorio meč i poveo sa 10 razlike, ali je Crvena zvezda nakon toga od 2. četvrtine uspela da uspostavi kontrolu nad utakmicom i nije ispuštala prednost sve do poslednje sekunde meča.

Da stvar bude još tragičnija po izabranike Dejana Radonjića, na samo 2 minuta do kraja meča crveno-beli su imali velikih 7 poena prednosti i mogli da uvedu utakmicu u mirnu završnicu.

Međutim, Efes je uspeo meč da uvede u neizvesnu penal završnicu i iz nje na kraju izađe kao pobednik.

Prelomna slobodna bacanja izvodili su Nikola Kalinić, koji je promašio oba penala na 9 sekundi do kraja meča, nakon čega je loptu u svoje ruke uzeo Vasilije Micić i rešio utakmicu u poslednjoj sekundi, pogodivši oba svoja slobodna bacanja.

Prošlogodišnji MVP Evrolige tako je presudio svom nekadašnjem klubu, a Nikola Kalinić nije uspeo da kruniše još jednu sjajnu partiju.

Crvena zvezda je nakon ovog meča ostala na 7 pobeda, a večeras je zabeležen 10. poraz, čime je zatvorila 1. krug takmičenja.

Šampiona ABA lige za vikend čeka utakmica protiv FMP-a, nakon čega će u meču 18. kola Evrolige u Beogradu dočekati Zenit.

Autor: redportal.rs

#evroliga

#kalina promašio

#kk crvena zvezda

#vasa protiv zvezde

#zvezda efes

#zvezda izgubila od efesa

#zvezda u evroligi