Nikola Kalinić rešio utakmicu

Drama, drama, drama i drama! Teško da je gledaoci ABA lige moći da gledaju zanimljiviju i čudniju utakmicu u jadranskoj ligi ove godine! Crvena zvezad je na šest minuta do kraja gubila 17 razlike, a onda je usledila serija gluposti u režiji košarkaša Krke i regionalni šampion je posle preokreta stigao do pobede - 71:70! 

Meč je rešio Nikola Kalinić! Imala je Krka +3 na devet sekundi do kraja, ali je reprezentativac Srbije pogodio trojku i poravnao rezultat. Usledilo je pomračenje Dalibora Damjanovića, trenera Krke, koji je protestvovao nakon što je lopta pobegla u aut. Sudije su mu dodelile tehničku na 0,4 sekunde do kraja, a Kalinić koristi penal i donosi pobedu Zvezdi!

Po ko zna koji put ove sezone Dejan Radonjić nije mogao da računa na nekolicinu igrača. Ognjen Kuzmić, Ognjen Dobrić i Eron Vajt nisu bili u sastavu Crvene zvezde, a na teškom gostovanju u Novom Mestu, srpski šampion nije uspevao da nadomesti njihov izostanak. 

Usporeno su crveno-beli otvorili meč i Krka je to uspevala da kazni preko Luke Lapornika i Roka Stipčevića. Ipak, Zvezda nije dozvoljavala domaćinu da se odlepi u prvom poluvremenu budući da je odbrana koliko-toliko funkcionisala, ali se sve raspalo na startu drugog poluvremena. 

Serija promašaja i tehničkih grešaka Crvene zvezde, na drugoj strani rafalna paljba Roka Stipčevića i Krka je za tren oka imala +18! Uspeli su izabranici Dejana Radonjića da se razmrdaju posle tajm-auta, uspeli su Nikola Ivanović i Branko Lazić sa  ukradenim loptama da vrate Zvezdu u igru, ipak, nije to bilo dovoljno, a Krka je na startu poslednje deonice imala 59:42!

Trojka Nikola Kalinića, potom i prodor Stefana Markovića dali su nadu crveno-belima da mogu do preokreta u finiš meča, odbrana je ponovo proradila. Ipak, čudna odluka arbitra da svira faul u napadu Dejanu Davidovcu prilikom "floutera" promenila je tok meča. Košarkaši Zvezde su se razleteli po terenu, Kalinić i Marković su pogodili još po jednu trojku - 62:55! Trener Krke odmah je reagovao tajm-autom kako bi prekinuo nalet beogradskog tima. 

Autor: informer.rs

#-18

#ABA Liga

#krku

#pobedila

#zvezda