Hoće li Novak braniti titulu u Australiji?

Novak Đoković završio je još jednu fenomenalnu sezonu. Ove godine oborio je mnogo rekorda, a onaj najvažniji je po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste. Nole još jednu godinu završava na 1. mestu, a ostaje žal za US openom i porazom od Medvedeva.

Ali Novak već u Australiji ima šansu da postane rekorder po broju Grend slem titula. Ali najbolji teniser sveta Novak Đoković, ukoliko je želeo da učestvuje na Australijan openu 2022. godine, imao je rok do danas da se prijavi.

Već je poznato da je uslov za ulazak u državu Viktorija, u kojoj se igra grend slem u Melburnu, neophodan dokaz o vakcinaciji, zbog čega se Novak usprotivio i najavio da nije siguran da li će učestvovati na turniru.

Iz tog razloga i dalje traje neizvesnost oko toga da li će Nole braniti titulu na Australijan openu od 17. do 30. januara, pošto se do sada nisu zvanično oglasili ni organizator, a ni srpski teniser koji je najavio da ide na i te kako zasluženi odmor nakon poraza Srbije u polufinalu Dejvis kupa.

Nećemo još dugo čekati na zvaničnu potvrdu da li će devetostruki šampion Australijan opena igrati u Melburnu i probati da dode do rekordnog 21. grend slema u karijeri čime bi i definitivno prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera sa kojima je trenutno izjednačen na 20 grend slemova. Moguće je da se Novak već prijavio na turnir, a da će kasnije doneti odluku o učešću jer još može da se povuče, ako ne bude želeo da prihvati pravila turnira u Melburnu.

Autor: novosti.rs / redportal.rs

#Grend Slem

#australija

#djokovic

#nole

#novak