Italija naredna destinacija

Crvena zvezda bi mogla da uskoro da ostane bez trenera, javili su u nedelju uveče pojedini italijanski novinari, ali se potom pojavila i informacija koja kao da je stavila tačku na tu priču, prenose Novosti.rs.

Sampdorija ne odustaje od Dejana Stankovića. Kako prenosi najuticajniji italijanski novinar za fudbalske glasine, Fabricio RomanoSampdorija razmišlja o otkazu za Roberta D'Aversu i novom napadu na Stankovića. Međutim, Romano se vrlo brzo "dopunio".

Najpre treba istaći da je tim iz Đenove poražen i u nedeljnom meču Serije A, bolji od nje bili su fudbaleri Lacija predvođeni sjajnim Sergejom Milinković Savićem, pa je sada na udaru stručnjak koji je prethodne sezone Parmu "odveo" u Seriju B.

Istekla mu je i poslednja šansa, pitanje je sekunda kada će dobiti otkaz, a velika želja je Srbin.

Međutim, Romano je nekoliko trenutaka pre ponoći, poručio putem Tvitera:

IZVOR: TW / @FabrizioRomano

Još jedan transfer ekspert sa Apenina Đanluka Di Marcio javlja da su kontakti Sampdorije i srpskog stručnjaka opet uspostavljeni i da klub iz Đenove pritiska srpskog stručnjaka da se u narednim danima oslobodi ugovora sa Crvenom zvezdom koji mu traje do leta 2023. godine. Sampdorijin plan je da angažuje Stankovića u narednoj nedelji kako bi Srbin vodio ekipu u petak u vrlo bitnom gradskom derbiju protiv Đenove.

Ulog će biti ogroman jer se oba gradska rivala bore za opstanak. Di Marcio piše da u upravi Sampdorije vlada optimizam da bi Stanković mogao da preuzme ekipu u narednoj nedelji. Stanković je u nekoliko navrata do sada imao pozive Sampa ali je ostajao veran Crvenoj zvezdi.

Ono što je problem za Sampdoriju što u četvrtak Zvezdu očekuje poslednje kolo Lige Evrope u Bragi gde će se boriti za prolaz ali i za prvo mesto u grupi, pa je ipak realnije očekivati da Stanković ostane na kormilu srpskog šampiona nego da se ostvare Sampdorijini planovi. 

Autor: novosti.rs

#Italija

#Trener

#dejan stankovic

#sampdorija

#zvezda