Odluku doneo nakon meča sa Mađarskom

Iako je reprezentaciji Srbije ostao još jedan meč u ovom ciklusu utakmica, ekipa će morati na njemu da nastupi bez dosadašnjeg zamenika kapitena Dušana Tadića.

Naime, zamenik kapitena je trebalo da se na današnjoj konferenciji obrati javnosti zajedno sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem, ali će umesto njega govoriti Sergej Milinković Savić, kako je FSS obavestio medije.

To je odlučeno nakon saznanja da će reprezentacija Srbije nakon kapitena Kolarova, koji je pod pritiskom Intera odbio da igra protiv Škotske, ostati i bez zamenika kapitena Dušana Tadića, makar za meč Lige nacija protiv Rusije.

Tadić je prema nekim informacijama već napustio tabor Orlova i vratio se u Holandiju. Kako se navodi, razlog je najverovatnije povreda tetive.

Poslednji meč Lige nacija, koji će konačno odlučiti da li će Srbija ostati u B diviziji ili će ispasti u C diviziju ovog takmičenja, Srbija će odigrati u sredu od 20.45 protiv Rusije.

Nakon velikog neuspeha, ovo je prilika da reprezentacija povrati samopouzdanje pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje će se odžati u Kataru 2022. godine.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#dusan

#fudbal

#reprezentacija

#tadic