Evo koliko bodova beži drugoplasiranom Medvedevu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je u polufinalu završnog Masters turnira od Nemca Aleksandra Zvereva, ali je i ovog ponedeljka započeo nedelju na 1. mestu ATP liste na kome će ostati najmanje do kraja Australijan opena odnosno do 30. januara 2022. godine.

IZVOR: TW / @CristinaNcl

Novak nakon turnira u Torinu ima 600 bodova više, odnosno ukupno 11.540 boda, što je čak 2.900 više od drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva.

Rus, koji je izgubio o finalu od Zvereva, sada ima 8.640 bodova i u odnosu na Đokovića smanjio je zaostatak na 400 bodova, a pobednik završnog Masters turnira u Torinu Aleksandar Zverev sada je na samo 800 podova od Medvedeva i preti da će uskoro preuzeti 2. mesto ATP liste.

Na 4. mestu je i dalje Grk Stefanos Cicipas, koji se povukao sa turnira u Torinu zbog povrede, Rus Andrej Rubljov je i dalje 5. na svetu, dok se na 6. mestu nalazi španski igrač Rafael Nadal.

ATP turniri su završeni za ovu godinu, ali tu je Dejvis kup na kome se od srede 25. novembra takmiči naša reprezentacija na čelu sa Novakom Đokovićem. 🍀

Autor: redportal.rs

#atp

#novak djokovic

#tenis