Da li će najbolji centar sveta ponovo biti deo reprezentacije?

Slavni košarkaški stručnjak Svetislav Kari Pešić ponovo je selektor reprezentacije Srbije.

On se obratio medijima i podelio prve utiske.

Novi selektor Srbije odgovorio je na pitanje o Nikoli Jokiću, najboljem centru sveta koji je ovo leto propustio učešće na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Da li će Kari vratiti najboljeg srpskog košarkaša u reprezentaciju?

- Dobio sam dobro auto, to auto mogu da koristim otprilike ovde na prostorima Srbije i regiona. Sigurno da planiram da svakoga, ne samo Jokića već sve, i Teodosića kao kapitena, sve moguće kandidate za reprezentaciju.

- Nama je u glavi ipak da vidimo šta možemo za pripreme reprezentacije u novembru, tu moramo da se pripremimo, da vidimo, a kad se to završi imaćemo daleko više vremena. Davao sam tu neke izjave, pa su me prozivali, ali to je deo našeg podneblja i deo našeg posla, da sam se udvarao Jokiću. Ne samo da sam se udvarao, već ću se svakom igraču udvarati i objašnjavati mu kako je mnogo dobro za njega i njegovu karijeru da igra za reprezentaciju.

- Tako da je vrlo jasno - pošto nemam svakodnevne treninge, to će biti treniranje sa posetama. Biću ne samo trener, već i mentor. Posećivaću igrače, razgovaraću s njima, gledaću utakmice, pokušaću da mu ne objašnjavam koliko je bitno da igra za reprezentaciju, već da mu pomognem da bude bolji, da pravim ocenu šta da uradi da bude bolji. Da napravimo empatiju i da zna da sam tu da hoću da mu pomognem. To je moj deo posla kao trenera - Istakao je Kari.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#reprezentacija

#selektor

#svetislav pesic