Na pitanje novinara da li bi preuzeo kormilo reprezentacije, Grbić odgovorio da bi samo lud čovek to odbio

Nikola Grbić jedan je od najslavnijih odbojkaša u istoriji ovog sporta u Srbiji. Nakon blistave karijere u kojoj je bio olimpijski i evropski prvak sa nacionalnim timom, Grbić je bio i selektor reprezentacije Srbije od 2015 do 2019. godine.

Kao selektor uzeo je evropsku bronzu 2017. godine, ali i osvojio prvo zlato u Svetskoj ligi za našu reprezentaciju 2016. godine. Nakon prestanka selektorskog mandata posvetio se radu u poljskoj Zaksi, sa kojom je u minuloj sezoni osvojio Ligu šampiona, što je ogroman uspeh.

Kako na njegov rad gledaju u Poljskoj dovoljno govori činjenica da je dobio ponudu da preuzme njihovu nacionalnu selekciju. Kroz njegov odgovor na pitanje o ovom angažmanu, možemo zaključiti da nismo daleko od opcije da se Grbić vrati u selektorske vode.

- Samo lud čovek ne bi želeo da preuzme Poljsku. Naravno da sam zainteresovan ako ta ponuda dođe. Poljska je sjajan tim i ogroman izazov za svakog trenera. Najviše mi se sviđa što bi fokus bio na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Naravno, i ostali turniri pre toga bi bili važni ali tim bi trebalo da se gradi za trijumf u Parizu. Trenirao sam Zaksu dve godine i taj period smatram najuspešnijim u trenerskoj karijeri. Naravno, ovo ne znači da bismo se sve dogovorili za čas ako bi pozvao neko iz OS Poljske - rekao je Grbić.

Grbić je nakon velikog uspeha u Poljskoj potpisao novi ugovor sa Peruđom, tako da bi, u slučaju da prihvati ponudu i postane selektor Poljske, morao da kombinuje 2 veoma teške i zahtevne dužnosti.

Prokomentarisao je Grbić i rezultat reprezentacije Srbije na minulom EP u Poljskoj gde je naša reprezentacija zauzela 4. mesto.

- U našoj zemlji su svi ubeđeni da je ovo neuspeh. Očekivanja u Srbiji su uvek visoka. Kada smo 2018. na svetskom prvenstvu bili četvrti i ispred ekipa kao što su Francuska, Rusija ili Italija, to je komentarisano kao neuspeh jer nismo osvojili medalju. Slično je i sada. Pogotovo što moji zemljaci nisu učestvovali na Olimpijskim igrama i imali su više vremena da se propisno pripreme za EP. I pored toga, nisu igrali na visokom nivou. U osmini finala su igrali protiv Turaka, u četvrtfinalu protiv Holandije i tek u polufinalu su se suočili sa Italijom. Izbegli su do polufinala Rusiju, Poljsku, Francusku - rekao je Grbić.

Autor: redportal.rs

#grbić selektor

#nikola grbić

#nikole grbića

#nikolu grbića