KRAJ: Denver 114 - L.A. 106
Skor maskira intenzitet utakmice, četvrta četvrtina je bila rovovska bitka. Denver je u jednom trenutku imao 20 poena razlike 10 minuta pre kraja utakmice, ali je Lebron umalo preokrenuo utakmicu.

Nagetsi su otvorili utakmicu furiozno, nošeni tempom i agresivnošću Jokića. Međutim, LA im nije ostao dužan, koji je odgovorio Lebronovom snagom i dominantnosću pod košem. Do kraja prve četvrtine nastavilo se sa klackalicom, ali je Jokić efikasnom igrom osiguaro minimalnu prednost.

Druga četvrtina je započela kanonadom Nagetsa, koji su napravili seriju od 9:0. Zategli su odbranu i naterali LA na deficit od čak 6 izgubljenih lopti. Na krilima ofanzive Denver dodaje gas i pravi seriju od 17:2 i vođstvo raste na 44:29. Nagetsi pucaju 63% sa distance.

Pored odličnog procenta šuta, dogodilo se ono što niko nije očekivao, LA je nadigran pod košem. Skok za loptu je u potpunosti u korist Denvera, što je najveće oružje Lejkersa sa imenima poput Dejvisa, Hauarda i Mekgija.

Sredinom druge četvrtine LA dodaje gas i preko Dejvisa uspeva da smanji razliku na 55:41.

Pad u igri Denvera zaustavlja fenomenalan potez Jokića koji, boreći se i sa vremenom i sa Dejvisom, uspeva da pogodi neverovatan koš koji prekida sve i odvaja opet Nagetse.

IZVOR: TW / @BleacherReport

Na poluvreme se odlazi sa rezultatom 63:53 za Denver.

Otvaranje treće četvrtine brzinski su izveli Lejkersi i smanjili razliku na samo 5 poena. Međutim LA upada u seriju faulova i razlika raste na 12 poena za Denver.

Lebron James preuzima inicijativu i u tri napada za redom postiže poene za LA i smanjuje na 74:65. Ipak, timska igra Nagetsa preovladava. Denver ima čak 4 igrača sa skorom od 14 poena ili više, na čelu sa Jokićem. Nakon ofanzivnog skoka, Džamal Marej furiozno zakucava i prednost Denvera se penje na 20 poena.

View this post on Instagram

JAMAL MURRAY! THROW IT DOWN! 💥

A post shared by NBA on TNT (@nbaontnt) on

IZVOR: IG / nbaontnt

Treća i četvrta četvrtina su u znaku Džamal Mareja, koji je svugde. Sve stiže i sve postiže.

Četvrta četvrtina je počela dobro za LA. Davis, Lebron i Rondo smanjuju na 12 razlike posle serije od 12:6 za Lejkerse. LA je takođe i promenio odbranu, preorjentisao se na zonu, koja je omogućila da povećaju pritisak na Denver, koji počinje da gubi lopte u napadu. Nagetsi traže tajmaut. Međutim još tri lopte su izgubljene kroz agresivnu odbranu LA-ja, nakon čega je Lebron dva puta stigao do obruča a Kajl Kuzma pogodio slobodno bacanje. Nesuđeni MVP Lebron, je za samo 5 minuta poveo neverovatnu seriju Lejkersa od čak 21:4. Razlika je spala na samo 99:96 za Denver.

Nakon promašaja za 3 poena Džejmsa i kontra napada Nagetsa, razlika se vraća na 5 za Denver posle slobodnih bacanja.

IZVOR: TW / @NBAonTNT

Marej stupa ponovo na scenu. Efektivnom kontrolom lopte izgrađuje sebi poziciju za tri poena i pogađa. Potom Rondo pravi faul u napadu i nakon toga Marej opet vrhunskim pasom nalazi Milsapa koji rešava najvažniju deonicu u ovoj utakmici. 108:99, još 90 sekundi do kraja.

Nakon toga Marej, opet, preuzima loptu i hladnokrvno pogadja za tri čime efektivno rešava ishod.

Za kraj, 50 sekundi pre kraja, Marej ostavlja jedan svoj virtuoso za sve ljubitelje košarke. Nonšalatno i arogantmo pogadi za tri sa više od 25 metara. Time je stavljena tačka na ovu utakmicu i na nadu Lejkersa da će se brzo plasirati u finale NBA lige.

IZVOR: TW / @NBAonTNT

Denver je nadigrao LAL u njihovoj igri, pod košem. Potpuno je dominirao u skoku. Mekgi, Hauard i Davis su zajedno imali samo 4 skoka u napadu. Ukupno Denver je dominirao sa čak 19 više. Strpljivo i tvrdom odbranom usporio je njihova dva glavna igrača Lebrona i Davisa. Omogućivši tako Mareju da zablista i Jokicu da nametne tempo od samog pocetka. Međutim glavna stvar je pomoć koja je Nagetsima stigla sa klupe, ona je bila presudna. Ovakav balans u poenima samo još više naglašava timsku filozofiju koja ih krasi i "pas više" igru kojom maestralno diriguje Jokić.

Lejkersi vode 2:1 u pobedama, ali Nagetsi ne idu nikuda. Biće ovo duga serija.

Foto: https://www.latimes.com/sports/lakers/liveblog/lakers-vs-nuggets-nba-playoffs-game-3-updates-score-analysis/la times

Autor: redportal.rs

#Denver

#Denver Nuggets

#Finale zapadne konferencije

#LA Lakers

#Lejkersi

#Los Andjeles

#Naggetsi

#Nikola Jokic

#Nikola Jokić

#western conference finals