Poljaci namestili sebi put ka tituli?

Evropsko prvenstvo u odbojci ulazi u završnu fazu, ostalo je da 4 najbolje ekipe još odigraju mečeve koji će odrediti osvajače medalja.

Mnoge je začudio veoma loš raspored koji su organizatori turnira osmislili za završnicu, pa će tako polufinala, meč za 3. mesto i finale biti odigrani u samo 24 časa.

To u veoma negativan položaj stavlja ekipe koje će igrati 2. meč polufinala, a u ovom slučaju su to Srbija i Italija. Dve ekipe će svoj susret polufinala odigrati sutra od 21.00 čas, dok 1. meč polufinala počinje u 17.30, kada će domaćin Poljska igrati protiv Slovenije.

To znači da će gubitnik meča između Italije i Srbije imati manje od 17 sati da se pripremi za utakmicu za bronzanu medalju, koja je zakazana za nedelju od 17.30 časova u Katovicama. Finalni meč biće odigran u 20.30 č. istog dana prema sadašnjem rasporedu.

Na ovaj u najmanju ruku čudan raspored reagovao je i selektor reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, koji je istakao da je termin od 21.00 čas neuobičajen.

- Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Promenili su satnicu i stavili su da mi igramo od devet sati. Ovo je jedina utakmica do sada koja se igra u tom terminu. Da je u osam mogli bismo da prihvatimo... Ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možemo bolje, hoćemo bolje i više - rekao je Kovač i dodao:

- To su neke stvari koje treba da nas motivišu još više da pružimo maksimum i ostvarimo dobar rezultat. Sama organizacija nije najbolja, mada Poljaci znaju to dobro da rade. Ovog puta nije bilo najbolje, jer su mnogo velike pauze bile između promena gradova i samih utakmica. Ovde smo tri dana bez meča, pa onda igramo 2 utakmice najvažnije u 2 dana. Mislim da je to propust organizatora.

Odbojkaši Srbije brane titulu prvaka Evrope, a u ovom polufinalu će imati priliku za osvetu Italijanima koji su ih izbacili iz kvalifikacija za Olimpijske igre. Italija je do sada izgubila samo 2 seta na turniru.

Autor: redportal.rs

#Italija

#Srbija

#evropsko prvenstvo

#odbojka

#odbojkaši

#poljska