Orlovi brane titulu evropskog prvaka

Odbojkaška reprezentacija Srbije juče se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, pobedom nad Holandijom od 3:0.

Danas je Italija istim rezultatom pobedila Nemačku i zakazala susret sa Orlovima u borbi za finale turnira.

Iako su Italijani bili favoriti u tom meču, očekivao se ipak nešto jači otpor Nemaca, koji na kraju nisu uspeli da pređu 20 poena ni u jednom od 3 seta - 25:13, 25:18, 25:19.

Reprezentacija Italije u dosadašnjem toku turnira ima maksimalni učinak, s obzirom na to da je u grupi pobedila sve rivale, izgubivši pritom samo 2 seta. U osmini finala počistila je Letoniju sa 3:0, tako da Italijani praktično nisu imali ozbiljnijeg protivnika do polufinala.

Sa druge strane, Srbija je imala uspone i padove, tesan poraz od domaćina Poljske i tesne pobede nad Grčkom i Turskom, u mečevima na kojima je bilo primetno opuštanje srpskih momaka zbog toga što se radi o objektivno slabijim protivnicima. Međutim, u četvrtfinalu su Orlovi pokazali da im je forma na nivou koji je potreban za borbu za odbranu titule evropskog šampiona.

Meč između Srbije i Italije biće odigran u subotu od 20.30 č. dok drugi par polufinala čine ekipe Poljske i Slovenije. Poljska je sa 3:0 savladala Rusiju, dok je Slovenija u poslednjem meču četvrtfinala istim rezultatom pobedila Češku.

Nakon ni malo neizvesnih mečeva četvrtfinala, očekuje nas paklena završnica i borba za trofej koji je pre 2 godine osvojila naša reprezentacija.

Autor: redportal.rs

#evropsko prvenstvo

#odbojka

#odbojkasi srbije

#odbojkaski savez

#srbija polufinale

#srpski odbojkasi