Ulog je veliki

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 č. na stadionu Rajko Mitić igra odlučujuću utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

Mnogo je prošlo od našeg poslednjeg učešća na najvažnijoj fudbalskoj smotri u Evropi, neki bi rekli i previše. U tih 20 godina stalo je mnogo toga ne previše lepog za srpski reprezentativni fudbal. Ruku na srce bilo je i lepih trenutaka. Učestvovali smo na nekoliko Svetskih prvenstava i nekako je naša reprezentacija uvek bolje izgledala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Da li je večeras trenutak da se to promeni?

Generacija koja je u mlađoj kategoriji osvojila Evropsko i Svetsko prvenstvo je stasala. Većina tih fudbalera igra u najjačim ligama Evrope, i klubovima koji se bore za trofeje. U tim ljudima teče šampionska krv! Gladni su. Gladni su uspeha sa državnim grbom na grudima. Gladni su da ih se neko seća. Gladni su da ispišu istoriju! Većina tih momaka je osetila kako izgleda izaći na čuveni balkon.

Žele to da ponove. A večeras je samo jedna usputna stanica. Predvodnici Dušan Tadić i Aleksandar Kolarov znaju kako se igraju važne utakmice, a to je pokazao i Nemanja Gudelj. Tihi borci i heroji Lazović i Kostić pokazali su da su vojnici od zadatka. Večeras imaju poseban zadatak. Spremni su da ga obave kako treba.

Utakmica neće biti laka i to svi znaju. Rival je Škotska, reprezentacija koja duže od Srbije čeka na odlazak na Evropsko prvenstvo. Predvodi je igrač Liverpula Robertson, ali ne treba zaboraviti i druge igrače, jer su u meču sa Izraelom pokazali kako se bori za državni tim i koliko želju i motiv imaju. Škotska je u Beograd došla u najjačem sastavu i prema izjavama, spremni su za večerašnju utakmicu.

Selektor Tumbaković je general večerašnje borbe. U Norveškoj je pokazao da je iskustvom i znanjem sposoban za velike stvari. Potezi koje je vukao su bili pravovremeni i gađali su svaku slabu tačku Norveške. Sačekao je pravi trenutak da pošalje SMS i prelomi meč. Večeras je Tumbakovićev životni meč.

Srbija je čekala ovu utakmicu, i dočekala. Večeras će biti 7 miliona golmana i bekova, 7 miliona veznih igrača i 7 miliona onih koji daju golove. Svi očekuju dobru utakmicu, ali se niko ne bi bunio da se završi 1:0 za Srbiju. Vreme je za veliku pobedu! 🦅🦅🦅

Autor: redportal.rs

#Srbija

#evropsko prvenstvo

#fudbal

#kolarov

#kostic

#lazovic

#skotska

#tadic