Kompletiranje grend slema u istoj godini sve bliže

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je sinoć u četvrtfinalnom meču US Opena savladao Matea Beretinija sa 3:1 u setovima.

Na kraju meča, rezultat je izgledao ovako: Đoković - Beretini 5:7, 6:2, 6:2, 6:3

Beretini je sjajnim servisima iznenadio Novaka u 1. setu, ali to je otprilike sve što je mladi Italijan uspeo da učini. Naredna 3 seta pripala su u potpunosti srpskom asu, koji se bez problema prošetao do polufinala, gde ga čeka Aleksandar Zverev.

Podsećamo, upravo je Zverev zaustavio Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara, rušeći mu tako san o ostvarenju zlatnog grend slema. Međutim, Novak sada ima priliku za osvetu, na svom putu ka osvajanju kalendarskog grend slema, što je poslednji put u muškom tenisu učinio još Rod Lejver 1969. godine.

Titulom u Njujorku Đoković ne bi samo ostvario kalendarski slem, već bi osvojio i 21. grend slem titulu i poveo bi po tom parametru u odnosu na Nadala i Rodžera, koji imaju po 20.

Trka za najboljeg tenisera svih vremena se nastavlja, ali deluje da je samo Nole ozbiljno trči. Jedino bi mlade nade poput Zvereva mogle da ugroze Novakov zalet ka večnosti. Hoće li tako biti, ostaje da vidimo u polufinalu.

Autor: redportal.rs

#US Open

#beretini

#djokovic

#nole

#novak

#zverev

#đoković

#đoković us open