Stefan kreće u prvi razred 💪

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena odlučili su gde će njihov sin Stefan krenuti u školu. Naime, Stefan će se od septembra naći u školskoj klupi, a ono što je možda iznenadilo većinu, jesto to što će on navodno krenuti u prvi razred u školu u Srbiji!

Kako otkriva izvor blizak Đokovićima, njihova porodica biće stacionirana u Srbiji zbog školskih obaveza Stefana, ali i ćerke Tare, koja ide u vrtić.

- Novak i Jelena su odlučili da će njihov sin imati detinjstvo, koliko je to moguće, kao i ostala deca, te drugare iz škole sa kojima će se družiti i raditi domaće zadatke baš onako kako su to i oni radili. Odluka da će Stefan ići u srpsku školu doneta je još početkom ove godine kada je mališan upisan u jednu privatnu školu, koja ima poseban način rada sa mališanima. Ovih dana u njihovom domu je pravo uzbuđenje zbog polaska u školu, pokloni za đaka prvaka stižu sa svih strana, a Jelena i Novak su posvećeni tome da mu objasne kako će izgledati njegove obaveze - otkriva pomenuti izvor planove porodice Đoković, kako prenosi Direktno.rs.

- To ujedno znači da će ubuduće Novak i Jelena biti stacionirani u Srbiji, na tome je najviše i insistirala Jelena jer smatra da kada počnu obaveze oko škole nije dobro za mališane da se stalno sele i putuju sa turnira na turnir kako bi pratili Novaka. Naravno, oni će i dalje biti uz tatu kada god to mogu, ali će pravila diktirati Stefanove obaveze oko škole i Tarin vrtić. Svi su uzbuđeni zbog novog koraka u odrastanju Stefana, a posebno bake i deke koje uveliko razmišljaju o školskim obavezama. Jelena je ta koja je sina već uveliko uputila u obaveze koje će imati i kako će izgledati njegov život kada prvog septembra kroči u školu, te će ona najviše sa njim i raditi. Ona u tome uživa i svakako je neko ko je pročitao dosta knjiga na temu roditeljstva i obrazovanja, pa se polasku sina u školu raduje kao da ona kreće. Ona je posvećena majka i ovo je za nju važan korak. Dugo je birala školu u koju će ići Stefan, pa joj se program u ovoj najviše dopao. Novak i Jelena ne kriju koliko im je vaspitanje i dobro obrazovanje naslednika bitno, a kako su želeli da mališani nauče našu tradiciju i istoriju, rešili su da njihov prvenac krene u školu u domovini. Odabrali su ustanovu u kojoj čas ne traje 45 minuta, roditelji su uključeni u edukaciju, a deci se razvija i kreativnost.

Foto: Printscreen YouTube/Blic

- Stefan će najverovatnije otići da se upozna sa drugarima, ali od epidemiološke situacije zavisi da li će nastava biti on line u ovoj školi. Nastava je na srpskom. Kada su birali školu bilo im je presudno da ne sputava kreativnost, da razbuktava potencijakl i pruži okruženje i plan nastave koji će detetu dati priliku da bezbrižno odrasta i skupi pregršt znanja. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da u ovoj školi časovi ne traju 45 minuta, nema zvona, a učitelji mališane uče da kritički razmišljaju i praktično primenjuju znanja. Takođe, Stefan će naučiti sve o srpskoj kulturi i istoriji, a nastavni kadar je odličan - zaključio je pomenuti izvor.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#novak djokovic

#prvi razred

#sin

#ŠKOLA