Pomoćni trener izneo očekivanja

Fudbaleri Zvezde posle spektakularne pobede nad Kairatom od 5:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona vraćaju se domaćim obavezama. Sutra ih od 18.55 č. u Subotici očekuje meč 3. kola Linglong lige Srbije protiv Spartaka.

Zvezda nema prava na grešku jer je već u 1. kolo remizirala na svom stadionu sa Vojvodinom. Pobeda je impretativ, ali ovo će biti i dobra priprema za duel sa Šerifom, koji je predviđen za utorak.

Pomoćni trener Zvezde Milošević izneo je očekivanja pred meč:

Posle jučerašnjeg lepog dana, umornog ali lepog dana, i posle one divne evropske večeri, nemamo vremena za uživanje u uspehu, spremamo se za narednu utakmicu, čeka nas gostovanje u Subotici protiv Spartaka. Nama je svaki prvenstveni meč izuzetno važan, jer je upravo to nešto što nam omogućava da sledeće godine ponovo budemo na evropskim utakmica. Uvek su mečevi protiv Spartaka fudbalski sadržajni i takmičarski neizvesni. Prošle godine smo tamo na gostovanju uspeli da pobedimo 2:1 u veoma neizvesnoj utakmici, koja je bila ispunjena fudbalskim sadržajem i dešavanjima i gde smo gubili 1:0 i u poslednjih 10 minuta uspeli da dobijemo 2:1. Čak i utakmica koja je odigrana na našem stadionu u jesenjem delu u kojoj smo pobedili 3:2 je bila otvorena i interesantna i to je ono što ekipu Spartaka krasi poslednjih godina, imaju poletnu i ofanzivno orijentisanu ekipu, koja može svakom timu da napravi određeni problem. Uvek su utakmice protiv Spartaka bile izuzetno atraktivne i lepe za oko, nema sumnje da će tako biti i ovog puta. Sa druge strane, oni verovatno nisu zadovoljni sa bodovnim kontom u prva 2 meča. Mi znamo naše ciljeve, svi igrači su zdravi, u dobroj atmosferi se pripremamo za utakmicu, danas na treningu ćemo odraditi sve ono što je neophodno i sa najvišim ciljevima i optimizmom krećemo na put ka Subotici.

Nastavio je:

Nema ni razloga za samozadovoljstvom i uživanjem u nekim stvarima, mi još uvek nismo ostvarili naše ciljeve i ono što zaista želimo. To divno veče u sredu ovde je dodatni stimulans i pozitivna enrgija koju su mališani napravili na stadionu, kao i način na koji smo pobedili utakmicu je svakako stimulans i dodatni impuls za naredne mečeve. Apsolutno smo svi čvrsto na zemlji, sezona je tek počela, tek smo odigrali četiri takmičarska kola, možemo sigurno i hoćemo da budemo bolji u određenim segmentima igre. Spartak je zahtevan protivnik, nikada u Subotici nije bilo lako uzimati bodove, moramo maksimalno i da se potrošimo i da se nametnemo svoj neki stil, željeni ritam igre prenesmo na teren i ostvarimo ono što smo zacrtali a to su 3 boda. Uspeh u domaćem prvenstvu je preduslov kako bismo i naredne godine bili u evropskim utakmicama. Potpuno smo fokusirani na tu utakmicu i maksimalno koncentrisani da realizuejmo postavljeni zadatak.

Autor: redportal.rs

#fudbal

#spartak

#superliga

#zvezda