Nema veće sreće nego predstavljati Srbiju - složili su se

Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Damir Mikec stigli su u Srbiju!

Njima je upriličen svečani doček na aerodromu, a potom je održana konferencija za medije. Više o dočeku saznajte iz teksta ispod:

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu nakon dolaska srpskih olimpijaca prisutnima se prvo obratila Milica Mandić:

- Znali smo za šta smo spremni i koliko smo vere imali u sebe. Pritisak je bio tu, ali smo kroz godine naučili da se borimo sa njim. Ne mogu da verujem da sam ja nosilac 2 olimpijska zlata, zvuči mi nerealno kad sama sebi to izgovorim. Sa ponosom ću nositi tu titulu - rekla je Milica.

Foto: redportal.rs/M.V

Milica je izjavila da nije ni sanjala da će ostvariti ovakav uspeh.

- Ipak vreme je za jednu pauzu. Ne mogu da vam prenesem sreću koju osećam. Dva dana pred takmičenje sam razmišljala o tome da smo mi poslednji put zajedno u olimpijskom selu, i da sam ja deo tog tima. Da sam mogla, sve bih pozvala da zajedno primimo medalju. Za nas nema veće časti od predstavljanja Srbije, a Olimpijske igre su posebne, osetiti taj olimpijski duh, biti sa svojim prijateljima iz drugih timova, to je nešto posebno -  ponosno je rekla ona.

Foto: redportal.rs/M.V

Tijana Bogdanović donela je 1. medalju Srbiji u tekvondu u Tokiju:

- Svesna sam rezultata koji smo napravili. Srećna sam zbog bronzane medalje. U trenutku kad sam izgubila 1. borbu, kao da mi se ceo svet srušio, ali sam rešila da se borim do kraja. Drago mi je da imam 2 olimpijske medalje - rekla je osvajačica bronzane medalje.

Foto: redportal.rs/M.V

Tijana se osvrnula i na Miličin uspeh.

- Milica nam je svima postavila visoke ciljeve. Znam da će nas podržavati i biti uz nas. Sve što je osvojila ona je zaslužila i srećna sam zbog nje - rekla je Tijana.

Posle Pekinga, Londona i Rija, došao je Tokio i odličje koje je nedostajalo Damiru, olimpijska medalja.

- Neizmerno sam srećan, ali i dalje nisam svestan uspeha. Srce mi je puno. Jedino mi je olimpijska medalja nedostajala, sad i nju imam. Čast mi je što sam deo ovog olimpijskog sporta koji donosi medalje još od Seula 1988. godine. U Tokiju je još kvalitetnih strelaca koji se bore, i želimo da se brojka medalja poveća - izjavio je Damir.

Autor: redportal.rs

#Damir Mikec

#Tokio

#medalje

#milica mandic

#olimpijske igre

#tijana bogdanovic