Smešna scena u Škotskoj 😁

Koronavirus je uticao na kompletnu svetsku privredu. Svi događaji koji okupljaju veliki broj ljudi se ne održavaju u redovnim okolnostima. Svetski fudbal se suočio sa velikim finansijskim udarcem, jer navijači ne mogu da prisustvuju utakmicama. To je dovelo do više TV prenosa. Svi sportovi se prilagođavaju kako bi finansijski mogli da izdrže stanje koje je izazvao koronavirus.

Jedna smešna situacija dogodila se u Škotskoj na fudbalskoj utakmici. Kako bi unapredili TV prenos, nadležni su testirali novu tehnologiju snimanja utakmice. Naime, kamera snima loptu i na taj način prati utakmicu, bez uticaja čoveka. Sve bi bilo u redu da kamera nije pomešala fudbalsku loptu sa glavom pomoćnog sudije 😂.

View this post on Instagram

Veoma bizarna situacija se desila u Škotskoj! Škotska federacija testirala je novi automatizovani sistem kamera prošle nedelje prilikom meča 2. škotske divizije. Kamera se vodi naređenjima robota koji poseduje veštačku inteligenciju i snima meč na osnovu pokreta lopte. Test nije uspeo, jer je kamera pogrešno usvojila ćelavu glavu pomoćnog sudije umesto lopte. Tokom cele utakmice, kamera je pratila pokrete sudije duž bočne linije, što je razbesnelo navijače oba kluba koji nisu mogli da prate igru svojih timova.

A post shared by Sportski Kritik (@sportskikritik) on

IZVOR: IG / @sportskikritik

Navijači koji su putem TV prenosa pratili utakmicu su bili besni jer nisu mogli na fin način da isprate utakmicu. Ali ova scena je obišla svet, jer po komentarima ljubitelja fudbala koji nisu navijači klubova koji su igrali utakmicu imali su prilike slatko da se ismeju. 🤣

Autor: redportal.rs

#fudbal

#kamera

#sudija