Dijana Đoković: Najviše čega sam željna je upravo Novak 😊

Novak Đoković je najbolji teniser sveta. Složićemo se da u bilo kom sportu, ne samo tenisu, ukoliko želite da postignete ovakav uspeh potrebno je mnogo žrtvovanja, znoja, suza i borbe sa samim sobom. Kako je ta borba izgledala u slučaju srpskog tenisera? 🤔

Noletova mama Dijana Đoković je prošle godine dala intervju za Sport Klub u kom je sa gledaocima podelila kako je izgledalo njegovo detinjstvo, kao i kojim načinima se Novak koristi kako bi se mentalno izborio i pripremio za meč. 🧐 Takođe, ona je otkrila kako je podnela odlazak svog 13-godišnjeg sina sa kojim nije mogla da spakuje i svoj kofer, i zajedno sa njim pođe u Nemačku . 😥

Na pitanje voditeljke "Šta vam je najteže padalo kao majci prilikom Novakog sazrevanje kao sportiste, a šta tokom njegovog sazrevanje kao čoveka?", Dijana je rekla:

Kao sportiste? Milioni čarapa, prljavog veša i ostalo. To mi je najteže padalo. 😂 Jer sam bila ja ta koja to pere, pogotovu šljaku, koju ne volim zbog toga. Pa dobro, mečevi koje smo gledali pa se nerviraš, ali dobro ajde, sve to ide. Tako smo se i malo istrenirali, od malena, što bi rekli - od kad je krenuo. A kao čoveka, moram reći da mi je žao što je rano otišao od kuće. I onda razmišljaš da na neke stvari nisi mogao da utičeš i da nisi imao kad da utičeš jer nisi bio sa njim. I onda u nekim momentima imam blackout, fale mi nešto iz moje proššlosti, neki delovi, isečci, kao da ih nemam, ne znam gde su. U stvari, nisam provela sa njim. I u stvari, najviše čega sam željna je njega. Sa Markom i Đoletom sam bila jer su oni non-stop bili uz mene, a nekako on mi je rano otišao iz gnezda. E to je cena.

Dijana Đoković je dalje u intervjuu otkrila da je pre odlaska 13-godišnjeg sina u Nemačku, zajedno sa svojim mužem Srđanom Đokovićem savetovala Novaku da piše dnevnik:

Pre odlaska u Nemačku, mi smo mu savetovali da piše dnevnik, da svaki dan napiše šta je radio, pa neka je i par rečenica, da li je vezano za tenis, da li je vezano za njegove emocije, ali čisto da stavlja. I on je to zaista pisao, možda ne svakodnevno, ali znam da je pisao, videla sam taj dnevnik, i da je pisao određenim danima kako je provodio dane, kako se osećao. šta je radio itd. I ono što je za mene fascinatno, a to je da je on nastavio da piše dnevnik. Ja mislim da on i dan-danas piše svaki dan, možda ne svaki ali u određenim danima kada ima potrebu, i da na taj način neke svoje emocije stavlja na papir, što je sjajno. I nadam se da će jednog dana napisati neke memoare, pa će početi da izvlači te detalje koje je on stavljao na pipir. I mislim da mu to mnogo znači. Kada mu je teško ili kada je u nedoumici, ili kada ima tako neke dvojbe, vrati se godinu dana ili dve na te dane kada je, na primer igrao protiv Nadala. Kako se on tada osećao? Šta je radio? Ili protiv Federera. Iz toga je izvlačio neke pouke. I mislim da je to sjajno i da svi mi treba da pišemo taj dnevnik. Nažalost, ne setimo se, ali mislim da je to sjajna stvar.

Ceo Dijanin intervju možete da pogledate na linku ispod:

IZVOR: YT / Sport Klub

Autor: redportal.rs

#Dijana Đoković

#Novak Đoković

#intervju

#majka