Španija je bila bolja u prvom duelu

Neće Srbiji biti lako da odbrani zlato sa Olimpijskih igara u Riju, pokazali su im to Španci već u prvom kolu takmičenja u Tokiju. Počelo je takmičenje vaterpolista žestoko, morali su naši da jure Špance, dva puta su se naši vraćali posle "-2", ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Poveli su Španci prvi, ali je Duško Pijetlović odmah u narednom napadu pogodio za egal - 1:1. Opet smo morali da jurimo rivale, odbranilo smo jedan napad, a onda je Mitrović zakucao za 2:2.

Nikako naši nisu uspevali da preokrenu, pa je Sava Ranđelović morao da se pobrine za novi egela, pa je rezultatom 3:3 završena prva četvrtina. Španija je u ovom delu igre imala tri puta igrača više, postigla dva gola.

U nastavku su Španci opet realizovali igrača više, a Bustos je pogodio za 4:3. Nakon što je Jakšić je propustio veliku šansu, Mandić je svoje pozicije ubacuje golmana u mrežu za 4:4.

Konačno, Lazić postiže gol na debiju na Olimoijskim igrama i donosi Srbiji preokret - 5:4. Brzo su Španci izjednačili, ali kapiten Filipović vraća vođstvo "delfinima" - 6:5. 

Sanauha u narednom napadu uspeva da izjednači na 6:6, a onda i donese prednost svim timu - 7:6. Da sve bude gore , primilo smo gol u poslednjem sekundi četvrtine, pa Španci su otišli na predah sa 6:8.Vratila se Srbija sa odmora rešena što pre da postavi stvari na mesto. Napravili su naši seriju od 2:0 i izborili egal - 2:2. Duško Pijetlović u prvoj akciji Srbije smanjuje na jedan gol razlike, a onda posle nekoliko neuspelih napada sa obe strane, konačno Lazić, drugi put danas,trese mrežu za 8:8, Laopez nije imao rešenje.

Bili smo u šansi da preokrenemo, ali smo došli na "-2". Neverovatni Perone vraća prednost Špancima, a povećava je na dva gola Granados.  U međuvremenu je Ranđelović isključen i treći put, pa neće više ulaziti u igru. Igraju su sjajno Španci danas, ali smo preko Jakšića smanjili minus pred poslednju četvrtinu - 9:10.

Strahinja Rašović donosi izjednačenje 10:10 na startu poslednje deonice, ali smo opet odmah kapitulirali i Španci su opet imali vođstvo - 11:10. Nastavili su da kažnjavaju svaku našu grešku i drugim golom u nizu na 3.58 do kraja stiču preko Munariza dva gola prednosti - 12:10.

Vraća nas Jakšić u igru na 2.30 do kraja meča, smanjujue na 12:11. Ali, sve je džabe! Taman kada se čini da smo blizu sevne novi gol Španaca, koji vraćaju dva gola na 1.40 do kraja - 13:11. 

Potom je nadu u preokret vratio Filipović (13:12). Mitrović je potom briljirao na golu  na 0,37, ali delfinima je propao poslednji napad, odbranili su se Španci i izborili pobedu u prvom kolu na Olimpijskim igrama.

Autor: redportal.rs

#Olimpijada

#Poraz

#Tokio

#vaterpolisti

#Španija