Kada sam pravio Vimbldonski trofej od svih materijala koji su mi bili pri ruci, tada sam se gledao u ogledalo i zamislio da držim pravi trofej Vimbldona jednoga dana 💖

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvojena sva 3 Grend slem trofeja, na putu je do Tokija u nameri da osvoji i Olimpijsko zlato koje mu jedino nedostaje.

Pred sam odlazak na Olimpijske igre osvrnuo se još jednom na osvojen Vimbldon i to 6. put u karijeri. Na svom Instagram profilu podelio je sliku koja je u njemu probudila mnoga osećanja iz detinjstva:

Znam da kasnim,ali nikada nije prekasno za objavu o Vimbldonu. Želeo sam da se osvrnem na ovu prelepu sliku i umetničko delo koje je izazvalo u meni puno lepih osećanja i podsetilo me na detinjstvo.Kada sam pravio Vimbldonski trofej od svih materijala koji su mi bili pri ruci. Tada sam se gledao u ogledalo i zamislio da držim pravi trofej Vimbldona jednoga dana. Slika u glavi je bila vrlo jasna i verovao sam u svoju maštu u potpunosti. Imao sam sreće da me roditelji podrže, uz nekoliko bliskih ljudi, i stvore sredinu u kojoj sam mogao da sledim svoje snove. Vizualizacija/Zamišljanje i Mašta su Super Moći koje imamo kao ljudi. Ne može svako da se domogne najviših sportskih visina ali u tom nevinom i čistom dečjem razvoju smo mi kao roditelji obavezni da pružimo ljubav, podršku, razumevanje i nežnost.
Ne može svako da se domogne najviših sportskih visina, ali u tom nevinom i čistom dečjem razvoju smo mi kao roditelji obavezni da pružimo ljubav, podršku, razumevanje i nežnost. Jer dečje maštanje i sanjarenje je nešto što nas sve pokreće i daje lepotu i radost ovom svetu. Ako negujemo i poštujemo dečju maštu, verujem da ćemo u budućnosti (nezavisno od sportskih ili bilo kojih drugih dostignuća) imati društvo koje je ispunjeno zdravim porodičnim odnosima i kao rezultat toga, uspešnije i stabilnije društvo.
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

IZVOR: IG / @djokernole

Idemo po naredne trofeje i osvajanje Golden Slema! 🏆

Autor: redportal.rs

#Tokio

#detinjstvo

#novak djokovic

#olimpijske igre

#vimbldon